Slovenija
28 ogledov

Ju je umoril sostanovalec?

Policija je v petek za dokazi okoli prizorišča grozljivega umora stikala celo po Žurnal24 main
Morilca kitajskega para naj bi po petkovem zaslišanju pridržali.

Ljubljanski policisti bodo jutri okoli poldneva razkrili, ali je umora 46- in 45-letnega kitajskega državljana osumljen kateri od vsaj treh njunih sonarodnjakov, ki so jih kriminalisti s kraja zločina odpeljali v petek malo pred 15. uro – takoj po tem, ko sta si prizorišče krvave tragedije ogledali dežurna preiskovalna sodnica in tožilka.

Ni bil družinski prepir
Kriminalisti naj bi – po neuradnih informacijah – takoj izključili morebitna družinska nesoglasja, ko so ob najdbi povsem izmaličenih trupel preiskovali motiv za smrt kitajskega para v petek zjutraj na njunem domu v ljubljanski Iški vasi. Prav tako naj umorjena ne bi tako brutalno izgubila življenj v morebitnem prepiru z vsaj desetimi sostanovalci, sonarodnjaki iz Kitajske, zaradi neurejenih bivanjskih razmer. Člani še dveh kitajskih družin, ki naj bi živeli z umorjenima in njunima otrokoma v isti hiši ob Ižanski cesti, naj bi namreč imeli vsa potrebna dovoljenja za bivanje in delo v Sloveniji.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Lahko bi jih sprl posel
Eden od poznavalcev kitajskih običajev sicer namiguje, da bi se umorjena s svojimi sostanovalci ali drugje v prestolnici živečimi sonarodnjaki utegnila sporeči zaradi posla. “Če sta bila umorjena lastnika ali najemnika kitajske restavracije v središču Ljubljane, znanci pa zaposleni v drugi restavraciji, ki je njuni konkurenčna ali celo uspešnejša, bi lahko bila zato marsikomu trn v peti,” pravi neuradni vir.

Sledi odločitev o priporu
Morilec naj bi – neuradno – trupli žrtev izmaličil do neprepoznavnosti. Zato naj bi policisti takoj ugotovili, da para ni ubilo strelno orožje. Na ljubljanskem sodišču pa danes popoldne še niso mogli razkriti, kdaj bo osumljenega morilca zaslišal preiskovalni sodnik. Od zaslišanja je namreč odvisno, ali bo morebitni storilec na sojenje za smrt kitajskega para počakal v priporu. Po petkovem zaslišanju je sicer v policijskem pridržanju moral ostati prav eden od sostanovalcev umorjenih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.