Slovenija
29 ogledov

Jubilejni 50. pokal Vitranc

Jure Košir na današnji tekmi v Kranjski Gori. (Foto: Nik Rovan) Nik Rovan
Danes je na ogled tekme prišlo 6.500 ljudi. "Če bi imeli za koga navijati, bi jih bilo še več." Jutri bo na vrsti slalom, pričakujejo še več hrvaških navijačev.
Ko je zmagoval Bojan Križaj, jih je bilo 30 tisoč, ko je zmagoval Jure Košir, jih je bilo 15 tisoč. Če bi sedaj imeli enega na vrhu, ki bi lahko zmagal, bi jih tudi  bilo vsaj 15 tisoč.
Srečko Medven

Generalni sekretar Vitranca Srečko Medven je za zurnal24.si dejal, da je tekma potekala normalno in da je bilo organizatorjem na kožo pisano tudi vreme. Gneče, ki smo je bili vajeni prejšnja leta, predvsem kar se tiče prometnih zastojev, pa letos ni bilo.

"Danes je vse potekalo po načrtu. Tekma je bila ena boljših letošnje sezone in ravno tako pričakujemo tudi jutri."

Je pa tokrat na ogled tekme prišlo manj obiskovalcev, predvsem Slovencev. Vzrok za to tiči v slabih rezultatih naših smučarjev. Je pa Kranjsko Goro vseeno obiskalo 6.500 obiskovalcev in organizatorji so z obiskom zadovoljni.

Več o današnji tekmi v tej povezavi.

"Rezultati slovenskih tekmovalcev sicer ne vplivajo na samo organizacijo tekme – tekma je samostojno telo, ki raste iz leta v leto in je trdno zasidrana v koledarju svetovnega pokala. Obisk domačih gledalcev pa je odvisen od rezultatov domačih tekmovalcev in če je kdo, za katerega se da navijati, pridejo navijat," je dejal sogovornik.

Jutri slalom in več ljudi
Jutri pričakujejo še več obiskovalcev." Slalom je bil vedno slovenska disciplina, pričakujemo tudi veliko hrvaških obiskovalcev, saj je Ivica na jutrišnji tekmi eden od favoritov," pove Medven.

Organizatorji tudi za jutri napovedujejo vrhunsko športno prireditev in odlično pripravljeno progo za tekmovalce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.