Slovenija
26 ogledov

Jubilejni Teden cvička bo krajši

teden cvička Jerca Božič Kranjec
Program. Ostaja enak, a bo zaradi varčevanja strnjen v dva dneva. V soboto Cvičkarija.

Letošnji jubilejni, 40. Teden cvička, ki bo potekal 11. in 12. maja na Glavnem trgu, bo tokrat dan krajši. “Da bi zmanjšali stroške prireditve, smo se odločili tridnevni program skrčiti na dva dneva,” pravi Jože Žura, predsednik Zveze društev vinogradnikov Dolenjske. Pojasnjuje, da nobena od tradicionalnih prireditev ne bo odpadla, saj jih bodo zgostili v dveh dneh in tako prihranili pri stroških varovanja, ki so zaradi razgibanosti prireditvenega prostora zahtevali velik delež sredstev, namenjenih prireditvi.

Tudi kralj in princesa

Vrhunci petkovega dneva bodo sprevod vinogradniških društev ob 18. uri ter kronanje kralja cvička in razglasitev ambasadorja cvička ob 20.30, v soboto ob 21. uri pa bodo izbrali novo cvičkovo princeso.

Na Cvičkariji, ki jo bo Društvo novomeških študentov v soboto pripravilo na Novem trgu, bo program potekal v glavnem zvečer, ko bosta med drugimi nastopila Društvo mrtvih pesnikov in Vlado Kreslin z Malimi bogovi.

Teden prej, 6. maja, pa v spomin na Lojzeta Slaka pripravljajo pohod po Slakovi poti na Trški gori.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.