Slovenija
220 ogledov

Judova zahteva revizijo postopka

Predstavitev knjige Ane Jud Dosje Rokomavhi Žurnal24 main
Ana Jud bivšemu šefu Vzajemne ne misli plačati niti centa odškodnine. Odločitev višjega sodišča, da mora plačati več tisoč evrov odškodnine, je zdaj v presoji vrhovnega sodišča – Judova namreč zahteva revizijo.

Odziv. Včeraj smo povzeli poročanje Dela glede odločitve višjega sodišča, da mora Ana Jud (zdaj Lapuh) plačati 6.000 evrov odškodnine in 10.000 evrov pravdnih stroškov Marku Jakliču, nekdanjemu predsedniku uprave Vzajemne in sedanjemu direktorju Lekarn Ljubljana. Judova nas je po objavi članka opozorila, da je bila sodba izdana pred pol leta in da je zadeva trenutno na vrhovnem sodišču, "od katerega pričakujemo, da dovoli revizijo postopka". Dodala je še: "Če bi vrhovno sodišče revizijo zavrnilo, gremo takoj na ustavno sodišče in na evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu. Vem, da bom na koncu zmagala, saj ničesar nisem zagrešila. Marko Jaklič od mene ne bo dobil ne opravičila in niti centa."

Višje sodišče je namreč odločilo, da so zapisi na račun Jakliča v knjigi Dosje Rokomavhi takšni, da posegajo v njegove osebnostne pravice. Avtorica bi se po odločitvi višjega sodišča morala nekdanjemu predsedniku uprave Vzajemne opravičiti, preklicati navedbe in plačati šest tisoč evrov odškodnine z obrestmi od oktobra 2006. Za katere navedbe se bo morala opravičiti in kako bo to morala storiti (če seveda vrhovno ali drugo sodišče ne odloči drugače), preberite tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.