Slovenija
20 ogledov

Jugo letalska družba?

(Foto: arhiv Zurnal24.si) Žurnal24 main
Srbski in črnogogorski letalski prevoznik Jat Airways in Montenegro Airlines se bosta 31. oktoba povezala in združila floto. Vabita tudi slovensko Adria Airways in hrvaško Croatia Airlines.

Dogovor o skupni uporabi flote predstavlja po besedah srbskega državnega sekretarja za letalski promet Milodraga Miljkovića odlično poslovno potezo, ki bi se ji lahko pridružili še drugi prevozniki nekdanjih jugoslovanskih republik. "To je nekaj, kar se dogaja povsod po svetu, glede na globalno ekonomsko krizo, ki je posebej prizadela letalske prevoznike," je po navedbah srbske tiskovne agencije dejal Miljković in poudaril, da so se zaradi zmanjšanja stroškov in boljše organiziranosti že združili Air France in KLM ter Iberia in British Airways.

Državni seketar je po navedbah agencije prepričan, da obstajajo finančni razlogi za združevanje, potniki pa bi dobili boljše usluge letenja za nižjo ceno. Po njegovih besedah bi srbski in črnogorski letalski družbi prvenstveno odgovarjala predvsem letalska prevoznika iz Slovenije in Hrvaške, ki imata v sestavi svojih flot airbusova in canadairjeva letala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.