Slovenija
23 ogledov

Jugoloto že v letu 2011

Žurnal24 main
Loterije iz držav na ozemlju nekdanje Jugoslavije so vse bliže dogovoru o organizaciji skupne igre na srečo. Garantirani sklad za dobitek bo dva milijona evrov.
Osnovna valuta: evro
Plačilna valuta: nacionalna valuta
Sistem: matrika 5/50 in dodatna številka 1/12
Cena kombinacije: 1 evro
Garantirani sklad: 2 milijona evrov
TV žrebanje: v Ljubljani enkrat tedensko

"V tem trenutku se dogovarjamo o še zadnjih podrobnostih glede skupne igre," so sporočili iz Loterije Slovenije, kjer pričakujejo, da bodo pogodbo o sodelovanju z loterijami na območju nekdanje Jugoslavije (Hrvaška, BiH, Srbija, Makedonija, Črna gora, Vojvodina in Kosovo) podpisali že septembra. "Če večjih težav ne bo, bi s prirejanjem skupnega Lota lahko začeli že v prihodnjem letu."


Skupna igra naj bi bila organizirana po regionalnem principu podobno kot igra Euromillions in naj bi zajela 20-milijonski trg. "Velika verjetnost je, da bodo interes po povezovanju v prihodnosti pokazale tudi sosednje države, predvsem Bolgarija, Romunija in Albanija," pojasnjujejo na Loteriji Slovenije. "V tem primeru bi se trg povečal na približno 52 milijonov igralcev."

V evropsko loterijo Euromilions je vključenih devet evropskih držav, poleg ustanoviteljic Francije, Španije ter Velike Britanije še Avstrija, Belgija, Irska, Luksemburg, Portugalska in Švica, in pokriva približno 215-milijonski trg.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.