Slovenija
17 ogledov

Julija po arheološki poti

Franc Peternel, predsednik KS Mošnje: “Upam, da bo državi uspelo najti denar za Žurnal24 main
Mošnje. Turistična pisarna in odkritje Vile Rustice velika turistična priložnost.
Pogled z višine
Vila Rustica. Eden od projektov predvideva gradnjo nadstreška nad arheološkim najdiščem, po katerem bi se lahko obiskovalci sprehodili in si z višine ogledali restavrirano Vilo Rustico; stal bi okoli 500 tisoč evrov.

V Mošnjah bodo konec julija v prizidku ob gasilskem domu odprli turistično pisarno in z njo tudi arheološko pot do antičnega arheološkega najdišča.

Gradnja pisarne je stala 330 tisoč evrov; od tega je Občina Radovljica zagotovila 80 tisoč evrov, preostalo pa Krajevna skupnost (KS) Mošnje. “Turistična pisarna je velika priložnost tako za obiskovalce, ki bodo poleg informacij dobili različno gradivo in spominke, kot za domačine, pri čemer imam v mislih turistične sobe, domačo hrano in drugo ponudbo, ki si je turisti želijo,” je pojasnil Franc Peternel, predsednik KS Mošnje. Velika turistična priložnost se je Mošnjanom ponudila z odkritjem dobro ohranjene antične Vile Rustice, arheološko najdišče pa želijo urediti za obiskovalce.

58 tisoč evrov je letos v radovljiškem občinskem proračunu namenjenih za KS Mošnje.

Peš do Vile Rustice
Računamo na šolske skupine, društva, družine in tudi na tuje turiste. Poleg tega je v bližini bazilika na Brezjah, pa čebelarski muzej v Radovljici in kovaški v Kropi, skratka izjemna priložnost, če jo bomo le znali prav izkoristiti,” je prepričan Peternel. Že letos poleti se bodo obiskovalci lahko podali na slab kilometer dolgo arheološko pot, ki se bo začela pri turistični pisarni, nadaljevala mimo osmih tematskih točk, ki bodo označene s tablami, in se končala pri Vili Rustici. Po Peternelovih besedah je to največji turistični projekt v Mošnjah do zdaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.