Slovenija
154 ogledov

Julijin boj tudi z vašo pomočjo

1/10
Žurnal24 main
Šestnajstletna Julija je letos zbolela za levkemijo. Bolezen počasi, a vztrajno premaguje. Pred prazniki se zahvaljuje vsem bralcem, ki ste ji priskočili na pomoč.

Spomnimo. Na začetku avgusta smo vam predstavili zgodbo mlade Julije Logar, ki je zbolela za levkemijo. Najprej je mislila, da gre le za nedolžen glavobol, a preiskave so pokazale, da je stanje bistveno bolj resno. Takoj je začela s kemoterapijami in njena družina je bila postavljena v težak položaj: mama je prevzela vlogo šoferke in Julijo začela praktično vsak dan voziti na terapije s Štajerske v prestolnico. V tej veliki družini je zaposlen le oče, zato smo v članku Julijina ganljiva zgodba poprosili tudi vas za finančno pomoč, da bi družina lahko dijakinji mariborske gimnazije zagotovila ustreznejše bivanjske pogoje.

Darovali 1500 evrov
"Vaši bralci so zelo pomagali, Julija je takrat dobila okoli 1500 evrov. Najlepše se zahvaljujemo vsem za pomoč. Za Julijo so potem organizirali še eno akcijo na radiu in tako je bilo lažje. Ljudje res znajo pomagati. Ne moreš verjeti, da se najdejo tako dobri ljudje," nam danes pove Julijina mati Anita.

Julija pred in med bojem z boleznijo: oglejte si galerijo.

"Najbolj me drži pokonci družina," nam pove Julija, ki si želi, da bi se lahko čim prej vrnila v šolo. Ravno te dni sicer končuje terapije. Zadnji dnevi so bili izjemno naporni – znova je shujšala in zdaj tehtnica kaže le še 47 kilogramov.

"To se mora končati dobro"
"Upajmo, da bo za praznike lahko doma. Zadnje dni po terapijah je krvna slika tako padla, da je bilo kar grozljivo. Pred sabo ima še 14 dni terapije. Je utrujena, ampak ostaja borka. Duševno in telesno pa jo vse skupaj obremenjuje. Pravi, da se je trudila in ne ve, s čim si je to zaslužila ... Ampak važno je, da se trudi," še pravi Anita in dodaja: "Upamo na najboljše in vemo, da se to mora končati dobro, da bo lahko spomladi šla v šolo in normalno zaživela. Želi si le, da bi ozdravela in bila doma, v krogu družine."

Julija se ni počutila dovolj močno za daljši pogovor, zato je bralcem zaželela le naslednje: "Vsem želim lepe praznike in veliko sreče."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.