Slovenija
28 ogledov

Julijski večeri vinilnih plošč

V Goriškem muzeju so prepričani, da je poslušanje glasbe na gramofonih že muzejs Žurnal24 main
V amfiteatru ob gradu Kromberk bodo vsak torek v juliju vrteli stare vinilne plošče.

V amfiteatru ob gradu Kromberk bodo vsak torek v juliju potekali Glasbeni vinil večeri, ki jih organizira Goriški muzej.

Gre za podoživljanje sloga poslušanja glasbe, ki ga danes ni več, pravi Andrej Malnič, direktor Goriškega muzeja. © Nace Novak

 
Kot je povedal direktor muzeja Andrej Malnič , so se za ta korak odločili na podlagi lanskega poskusnega večera, na katerem je glasbeni navdušenec Andrej Pauer na gradu vrtel vinilne plošče, zbralo pa se je do 150 ljudi.

Jazz, blues, folk, rock ...
Pojasnil je še, da bo šlo za štiri tematske večere z različnimi predavatelji, na katerih pa bodo poskrbeli tudi za izmenjavo in prodajo vinilnih plošč različnih glasbenih zvrsti in LP-raritet.

V torek, 7. julija, ob 21. uri bo na sporedu večer jazza, folka, bluesa in rock 'n’ rolla, za katerega bo poskrbel Andrej Pauer. En teden pozneje bo tematski večer na temo rock glasbe 60. in 70. let vodil radijski veteran Dragan Bulič.

 

Edini v Sloveniji

Scena na tematskih večerih, kakršnih ne pripravljajo nikjer drugje v Sloveniji, bo sproščena. V dogovoru z Grajsko kletjo bo poskrbljeno tudi za pijačo in jedačo.

O slovenski popularni glasbi od Optimistov do Avtomobilov bo v torek, 21. julija, predaval producent Zvone Tomac, ki ima verjetno največjo zbirko vinilnih plošč v Sloveniji.

Zadnji večer, v torek, 28. julija, pa bo pripadel Sergeju Ranđeloviću, bobnarju, pevcu, avtorju glasbe in tekstopiscu, ki je posnel več kot 80 nosilcev zvoka z različnimi slovenskimi in tujimi izvajalci.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.