Slovenija
21 ogledov

Junija bodo le začeli graditi obvoznico

dolenjska12.06.08...obvoznica...crnomelj...foto: jerca bozic-kranjec Jerca Božič Kranjec
Po dolgoletni zamudi in zapletih z dedovanjem so zemljišča za črnomaljsko obvoznico odkupljena.

Če na februarskem razpisu ne bo zapletov z oddajo naročil, se bo gradnja črnomaljske obvoznice od Sekopa proti Kanižarici začela junija.

Prvi del obvoznice, ki je stal šest milijonov evrov, je bil sicer zgrajen že leta 2008. Nato se je zapletlo z odkupom 109 zemljišč, kjer naj bi potekala gradnja druge in tretje etape obvoznice. "Glavni razlogi za zamude pri pridobivanju zemljišč so bili neizvedeni postopki dedovanja," pojasnjujejo na Direkciji Republike Slovenije za ceste (Drsc). "Občina je naredila vse za začetek gradnje. V naslednjih dveh letih bomo poskušali zagotoviti dva milijona evrov za nadaljevanje obvoznice," pravi črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič.

Gradnja bo sicer v celoti stala sedem milijonov evrov. 85 odstotkov denarja bo prišlo iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj. "Sredstva so načrtovana v državnem proračunu in jih bo mogoče črpati po izdaji odločbi o dodelitvi sredstev Evropske unije," dodajajo na Drsc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.