Slovenija
80 ogledov

Junija na Kolpi manj turistov

Ob Kolpi poleti ni nikoli dolgčas, na kopališčih potekajo tudi številne dejavnos Žurnal24 main
Kopalna sezona. Letos slabši začetek kopalne sezone kot v prejšnjih letih.

Bela krajina. V večini kampov ob Kolpi je bil obisk turistov junija – predvsem zaradi slabega vremena – slabši v primerjavi z lani. “Turistična sezona se je šele začela, tako da se bo statistika obiskov zagotovo izboljšala,” pojasnjuje Jože Pezdirc, lastnik kampa Pezdirc.

Možnosti kampiranja
Ponujajo jih:
Turistična kmetija Lovšin v Križevski vasi, avtokamp Katra in kamp Kolpa v Vinici, Rekreacijski center Primostek, kamp Pezdirc Griblje, kamp Jankovič - Stari pod, Kanu kamp iz Srednjih Radencev ter kampi Podzemelj, Muhvič, Konda in Žaga.

Vse več tujcev
Največ turistov prihaja iz različnih delov Slovenije, vse več pa je tudi tujcev, in sicer Nemcev, Francozov in Nizozemcev,” navaja Tatjana Zupančič, vodja Rekreacijskega centra Primostek. “Velik del turistov se v prihodnjih letih vedno vrača,” dodaja Vera Pešelj, direktorica Gostinstva in turizem Metlika.

Z odpadki ne znajo
Turisti kopališča in kampe največkrat obiščejo konec tedna, vse več se jih odloča tudi za enotedensko ali daljše kampiranje. Po besedah Antona Lovšina, lastnika turistične kmetije Lovšin, lastnike najbolj moti, da nekateri obiskovalci še vedno ne znajo pravilno ravnati z odpadki.

Povprečna temperatura Kolpe v teh dneh je v spodnjem toku 24–25, v zgornjem toku pa 22 stopinj Celzija.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.