Slovenija
17 ogledov

Junija v Ljubljani 36 brezplačnih prireditev

Simfonija tisočev, kongresni trg Nik Rovan
Festival. Na ogled baletne, gledališke in glasbene predstave. Plačljiv bo le koncert Poletna noč.

Ljubljana. Z gledališko predstavo za otroke Coprnica Zof-
ka in baletno predstavo Vidnonevidno se bo v petek začel četrti festival Junij v Ljubljani. “Z največjo kulturno prireditvijo v Ljubljani na prostem bomo vrhunske baletne, gledališke in glasbene predstave spet približali ljudem,” napoveduje Uroš Grilc, vodja oddelka za kulturo na Mestni občini Ljubljana.

Proračun festivala je sto tisoč evrov, vse prireditve pa bodo brezplačne. Izjema bo sklepni koncert Poletna noč 21. junija, ki bo posvečen 50. obletnici Slovenske popevke. Za vstopnice bo treba odšteti od 9 do 39 evrov, med drugimi pa bodo nastopili Bilbi, Nuša Derenda, Tomaž Domicelj in Andrej Šifrer. Grilc na festivalu pričakuje več kot sto tisoč obiskovalcev, a le če ne bo dežja. Lani na primer ni odpadla niti ena prireditev, leto prej kar tretjina. “Če bo deževalo, prireditev ne bo. O odpovedi posamezne se bomo odločili tri ure pred prireditvijo in o tem javnost tudi obvestili,” pravi Grilc. Na festivalu bo še zadnjič, tristotič, na sporedu predstava Pika Nogavička Slovenskega mladinskega gledališča, in sicer 19. junija 
ob 19. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.