Slovenija
23 ogledov

Junija znan direktor?

Mirjam Drnovšček (na levi), vršilka dolžnosti direktorice, je potrdila kandidatu Žurnal24 main
Razpis končan. Vlogo za direktorja Prešernovega gledališča Kranj je oddalo sedem kandidatov.

Sedem prijav je prispelo na včeraj zaključeni razpis za direktorja Prešernovega gledališča Kranj (PGK). Imenovan bi bil lahko že na junijski seji mestnega sveta.

Čaka jih presoja
Prijavljene kandidate za novega direktorja čaka najprej presoja sveta zavoda, strokovne komisije ter komisije za mandatna vprašanja, nakar bodo mestni svetniki na mizo prejeli predlog z enim imenom ali več. Na kranjski mestni upravi o imenih niso želeli govoriti, je pa kandidaturo potrdila trenutna vršilka dolžnosti direktorice PGK Mirjam Drnovšček. "Rada imam to gledališče. Po mojem mnenju po kakovosti spada v sam slovenski vrh, vem pa tudi, kje so pomanjkljivosti, ki se jih da odpraviti, ter priložnosti, ki se jih da izkoristiti," je o svojih sposobnostih prepričana diplomantka filozofske fakultete, ki zaključuje tudi študij menedžmenta.

Razpis ponavljajo
V krogih PGK je slišati, da naj bi bil med kandidati tudi nekdanji direktor Borut Veselko, ki pa za Žurnal24 ni želel dajati izjav. Zagotovo pa med prijavljenimi – po njenih zagotovilih – ni Ivane Djilas.

Djilasova je bila v prejšnjem mandatu sicer že imenovana za direktorico, a je upravno sodišče po pritožbi protikandidata Veselka sklep o imenovanju razveljavilo. Mestni svet se je letos, namesto da bi znova presojal o obeh, odločil za ponovitev razpisa, Djilasova pa se je zaradi tega počutila izigrano. Vse bolj jasno je, da bo zaradi neimenovanja vložila tudi odškodninsko tožbo, saj dogovor o poravnavi ni bil sklenjen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.