Slovenija
13 ogledov

Juri: Gantarjev odstop le vprašanje časa

Alojz Posedel in Vili Trofenik sta obiskala kolege iz DeSUS-a.(Foto: X1) Žurnal24 main
Poslansko skupino Zares zapustila še dva poslanca. Juri: Gantarjev odstop le vprašanje časa.

Odstop predsednika DZ Pavla Gantarja s funkcije je po besedah vodje poslanske skupine Zares Franca Jurija le še vprašanje časa, torej, ali je to možno izvesti do parlamentarnih počitnic ali po njih. Zares je zdaj opozicijska stranka in to ima določene posledice tudi za predsednika DZ Gantarja, ki je iz kvote Zaresa, je za STA dejal Juri.

Prvak Zaresa Gregor Golobič je namreč v pogovoru za spletni portal Siol.net dejal, da bo Gantar odstopil še ta mesec. Odstop po njegovih navedbah ne bi bil smiseln le v primeru, če bi julija prišlo do glasovanja o zaupnici premierju Borutu Pahorju in bi se začelo 30-dnevno iskanje mandatarja.

Gantar je bil nad izjavami prvaka Zaresa Golobiča nekoliko presenečen in je za časnik Večer dejal, da datuma odstopa ne napoveduje in da tako priporoča tudi drugim. Več ni bil pripravljen komentirati. Gantar in Golobič tudi za STA dodatnih pojasnil nista dajala, zatrdila pa sta, da nesporazumov v stranki glede tega ni.

Zares zapustila poslanca

Poslansko skupino Zares sta zapustila Vili Trofenik in Alojz Posedel, so sporočili iz stranke. Zares bo tako zdaj v državnem zboru zastopalo le sedem poslancev: Franco Juri, Pavel Gantar, Gregor Golobič, Franci Kek, Alojz Potočnik, Vito Rožej in Tadej Slapnik.

Kot sta v izjavi za javnost zapisala poslanca, Trofenik izstopa tudi iz stranke Zares, medtem ko je Posedel iz stranke izstopil že oktobra lani. "Dokončno odločitev za izstop so povzročili vedno pogostejši primeri razhajanj v stališčih znotraj poslanske skupine in vedno bolj prisotna želja oziroma zahteva vodstva poslanske skupine in stranke po enotnosti."

Zapisala sta tudi, da bosta poslansko funkcijo do konca mandata opravljala v poslanski skupini nepovezanih poslancev in da se ne bosta vključila v nobeno politično stranko.

Odšla tudi Zalokar Oražmova

Spomnimo – do nedavnega je bila poslanka Zaresa tudi Cveta Zalokar Oražem, ki je nekaj časa tudi vodila poslansko skupino, nato je svoj sedež prepustila predsedniku stranke Golobiču, ko je zapustil ministrski sedež, nazadnje pa je zapustila še stranko.

Komentarjev 2
  • recesija 19:15 05.julij 2011.

    V kakšno swingersko stranko.

  • 1111 16:26 05.julij 2011.

    ...alo Franko, kam se boš zdej včlanu...???