Slovenija
19 ogledov

Juri Jelušičevi: javno se opravičite!

25_03_09_anpe_ljubica_jelusic Žurnal24 main
Poslanec Zaresa Franco Juri je obrambni ministrici Ljubici Jelušič poslal javno pismo, v katerem od nje zahteva, naj se javno opraviči za svojo izjavo na seji parlamentarnega odbora za obrambo.

Med obravnavo predloga novele zakona o obrambi na pristojnem parlamentarnem odboru včeraj je Jelušičeva dejala: "Določbe predloga novele zakona o obrambi so veliko ponižanje za to vlado, zlasti če to ponižanje pride iz koalicijskih vrst."

Na odziv ministrice še čakamo.

Po mnenju Jurija, sicer prvopodpisanega pod predlog novele zakona o obrambi, je njena opredelitev nesprejemljiva. "Prav tako je nesprejemljivo vaše podcenjevanje poslancev in njihove vloge," je zapisal Juri in dodal, da imajo poslanci vso pravico in dolžnost vladi pomagati z dobrimi predlogi.

"Je tudi presedančno, saj takih okarakterizacij nekega zakonskega predloga ni bilo nikoli slišati iz ust obrambnih ministrov demokratične Slovenije," je ogoročen poslanec, ki se mu je Jelušičeva izjava zdela tudi žaljiva do poslancev, "saj nam predlagateljem pripisujete namen, ki ga nimamo in ki ne izhaja iz vsebine predloga".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.