Slovenija
55 ogledov

Juri jo je prodal Koklu

Vojko Rotar trdi, da ga je Kokl (na fotografiji)odpustil, ker je pomagal pri raz Žurnal24 main
Primorska.info. Kokl, po novem edini lastnik, bo moral pojasniti, zakaj je odpustil Rotarja in vrniti denar ministrstvu za kulturo.

"Pričakujem, da bo delovno sodišče ugotovilo, da je nekdanji delodajalec hudo posegel v delovne pravice, saj poleg nezakonite in nasilne odpustitve ni poskrbel niti za minimalno socialno varnost, da večmesečnih zamud pri plačilih, ki so oteževale mojo eksistenco, niti ne omenim,” je dejal Vojko Rotar pred jutrišnjo prvo obravnavo.

Rotar, nekdanji urednik, je moral portal Primorska.info zapustiti po tem, ko nam je povedal, da projekta Fokus niso izvedli. Za projekt, ki naj bi obsegal 52 poglobljenih člankov, je portal Primorska.info pridobil 18.600 evrov sredstev na razpisu ministrstva za kulturo (MK). To jih zdaj zahteva nazaj.

Jurij delež prodal Koklu
Sebastijan Kokl, direktor in po novem stoodstotni lastnik portala Primorska.info, je dejal, da se bo pritožil, saj naj bi imelo MK dvojna merila.

Zakaj se je umaknil iz lastništva podjetja šele po zahtevi MK, pa smo vprašali Luko Jurija, poslanca SD. “To je zgolj poslovna odločitev,” je odgovoril. Ne zdi se mu sporno, da je poslančevo podjetje zaprosilo za javna sredstva, saj je razpis to omogočal.

Da s projektom in porabo sredstev – tudi za plačilo domnevno fiktivnih računov podjetjem, povezanim s Koklom – ni vse v redu, smo v Žurnalu24 prvi opozorili že marca, a so na MK več mesecev zavlačevali ukrepanje, čeprav je tudi Karmen Erjavec, evalvatorka projekta, v poročilu MK predlagala odstop od pogodbe, ker portal Primorska.info ni izpolnil vsebinskih in žanrskih pogojev, kar je nato potrdila tudi strokovna komisija.

Sum korupcije
Odločitev MK za nas ne spreminja zadeve. Primer bomo proučili do konca in v kratkem sprejeli odločitev o tem, ali gre za koruptivno ravnanje,” pa so nam povedali na Komisiji za preprečevanje korupcije, ki se na podlagi anonimne prijave s portala Primorska.info in projektom Fokus ukvarja že od aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.