Slovenija
23 ogledov

Juri: "SDS načrtno škodi ugledu države"

Poslanska skupina Zares je ogorčena zaradi sporočila za javnost, ki ga je SDS ob obisku Merklove poslala tujim novinarjem. Iz SDS odgovarjajo, da se zgražajo tisti, ki jih je skrbelo tudi slovensko predsedovanje Evropski uniji (EU).

V Zaresu menijo, da sporočilo za javnost, ki ga je SDS poslala tujim novinarjem, škoduje slovenski zunanji politiki, mednarodnemu ugledu Slovenije in tudi odnosom med državama. Vodja poslanske skupine Franco Juri je zapisal, da odločno nasprotujejo trditvam SDS o domnevnem "poskusu obnovitve komunistične tradicije", o "drastični kulturni delitvi, politični diskriminaciji in odkriti sovražnosti" ter o tem, da naj bi "oblast s pomočjo pravnega sistema paralizirala politične procese v državi". Tovrstne izjave, v katerih SDS prikazuje Slovenijo kot "državo z nižjimi demokratičnimi in pravnimi standardi, kot veljajo v Ukrajini," zgolj povečujejo nezaupanje v državo in njene institucije, v očeh mednarodne javnosti pa prikazujejo Slovenijo kot nezaupanja vrednega in nekredibilnega partnerja.

Menijo, da Janezu Janši ne more biti dovoljeno, da na dolgi rok škodi političnim in gospodarskim interesom države. "Še najmanj pa mu je dovoljeno povzročati škodo slovenskim ljudem in ogrožati rast delovnih mest!" Prepričani so, da je SDS s svojo izjavo namerno povzročala škodo slovenski državi, gospodarstvu in zaposlenim.

SDS: Pred štirimi leti jih je skrbelo predsedovanje EU

"Nad mednarodno informacijo se zgražajo tisti, ki so leta 2007 na več kot 320 naslovov v tujini poslali peticijo, v kateri so zapisali, da bo predsedovanje Slovenije 'skrb vzbujajoč znak za sedanjost, še bolj pa za prihodnost Evropske unije'," so zapisali za STA. Na svojem Twitter profilu je SDS zapisala tudi, da je "Juri zadnji, ki si lahko privošči takšno obtožbo. Junija 1991 je protestno bojkotiral razglasitev SLO države." Ob tem so še zapisali, da ni šlo za informacije za tuje novinarje ob obisku Angele Merkel, "ampak za pregled dogajanja v Sloveniji v angleščini, ki se mesečno objavlja" na njihovi spletni strani.

"Obnavlja se komunistična tradicija"

V zapisu so v SDS izrazili mnenje, da smo v Sloveniji priča poskusu obnovitve "komunistične tradicije". To naj bi bilo razvidno iz imenovanj Branka Masleše na položaj predsednika vrhovnega sodišča, Zvonka Fišerja na položaj generalnega državnega tožilca in Dušana Vučka na položaj predsednika Državne volilne komisije, odlikovanja Tomaža Ertla ter poimenovanja ceste po Josipu Brozu - Titu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.