Slovenija
67 ogledov

Jutranji kaos bo še večji

Izvoz za Semedelo bo zaprt. Voznikom iz izolske strani preostane izvoz Slavček t Žurnal24 main
Ceste. Izvoz Semedela bo zaradi del zaprt, izvoz Slavček dodatno obremenjen.

Zaradi rekonstrukcije semedelskega nadvoza v Kopru bo predvidoma od ponedeljka zaprt tudi izvoz Semedela. Vsi tisti vozniki, ki se vozijo iz izolske strani in so zdaj prek tega izvoza vstopili na Ulico 15. maja in uporabljali podvoz, bodo tako izgubili še eno vstopno točko v Koper, izvoz Slavček pa bo tako dodatno obremenjen.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Mimo Baredov
Daljše. Čeprav je pot veliko daljša, spletni zemljevid Via Michellin kaže 16 kilometrov in 23 minut vožnje, vendar so nekateri vozniki iz Izole odločajo za pot po vaških cestah za Barede, mimo Baredov do Gažona, nato pa po Šmarski cesti do Kopra.

O ukrepih še nič
Mestno občino Koper (MOK) smo povprašali, ali namerava uvesti kakšne dodatne ukrepe za zmanjšanje jutranjih nepopisnih gneč, a smo odgovore včeraj čakali zaman. Številni vozniki in naši bralci se sprašujejo, ali ne bi bilo morebiti smiselno sprostiti cesto prek Markovca, kjer je del med bolnišnico in naseljem Nokturno začasno urejen enosmerno in s čimer bi se razbremenila edina cesta med Izolo in Koprom, a tudi na to vprašanje z MOK nismo dobili odgovora.

Krožišče ni mogoče
Boris Popovič, koprski župan, naj bi po nekaterih informacijah predlagal celo ureditev krožišča v bližini predora Markovec, od koder bi dovolili vstop v Koper levo po državni cesti. A kot nam je povedal Marjan Koler z Družbe za avtoceste RS, za kaj takšnega naj ne bi bilo možnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.