Slovenija
24 ogledov

Jutri bitka z rožami

portorož vrtnice Suzana Kos
Ta vikend v znamenju praznika vrtnic in cvetja. Oživili bodo tudi "bitko s cvetjem na morju", ki je bila priljubljena animacijska prireditev med letoma 1920 in 1930.

Turistično združenje Portorož ta konec tedna organizira praznik cvetja in vrtnic, prav iz tega cvetja sicer tudi izvira ime kraja – Porto delle rose.

V soboto in nedeljo bo na različnih lokacijah v kraju priložnost za nakup vrtnic in drugega cvetja, pa tudi priložnost za pokušino kulinaričnih dobrot, v Rožnem vrtu se bodo predstavili umetniki na temo cvetja, ob hotelu Kempinski bo mogoče poskusiti vina Slovenske Istre, svoje izdelke bodo predstavili tudi oljkarji.

Ob 16. uri pa bodo v soboto organizirali tudi bitko s cvetjem na morju, ki je bila včasih priljubljena prireditev starega hotela Palace. V "bitki" bodo sodelovale štiri ekipe, vsaka pa bo na svoji ladji kot orožje pripravila cvetje ene barve. Zmagal bo tisti, ki bo največkrat zadel nasprotnikovo ladjo.

Dogajanje bo potekalo med prvim in drugim portoroškim pomolom, tako da si ga bodo obiskovalci lahko ogledali čim bolj od blizu. S posebnim animacijskim programom bo poskrbljeno tudi za otroke.

Na prazniku se bo predstavilo 50 razstavljalcev, prireditev pa je brezplačna.
"To je nadaljevanje serije praznikov, ki smo ga začeli minuli konec tedna s praznikom bledeža (blitve) v Padni, ki ga je obiskalo več kot šest tisoč ljudi. Z oživljanjem zaledja, Portorož in Piran sta namreč obiskovalcem že dobro znana, bomo nadaljevali s praznikom česna v Novi vasi," je med drugim napovedal direktor portoroškega združenja Jadran Furlanič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.