Slovenija
15904 ogledov

Jutri bo cesta v centru Ljubljane zaprta, tukaj bo potekal obvoz

promet Ljubljana Anže Petkovšek
Območje prenove zajema severni in južni del Trga MDB ter rekonstrukcijo križišč Aškerčeve in Prešernove ceste, Prešernove in Rimske ceste ter križišče Aškerčeve, Tržaške in Bleiweisove ceste.

Zaradi izvajanja rekonstrukcije Trga MDB bo od jutri, 22. julija, od 20. ure do predvidoma nedelje, 25. julija 2021, za ves promet zaprta Bleiweisova cesta na odseku od križišča s Tržaško cesto do Tobačne ulice, so sporočili z Mestne občine Ljubljana (MOL).

Obvoz bo po Šubičevi ulici ter po Slovenski in Aškerčevi cesti.

Zapora ceste in obvoz Ljubljana | Avtor: MOL MOL
Na MOL so sicer s prenovo Trga mladinskih delovnih brigad (Trg MDB) začeli že aprila, zaključek del je predviden v naslednjem letu.

Območje prenove zajema severni in južni del Trga MDB ter rekonstrukcijo križišč Aškerčeve in Prešernove ceste, Prešernove in Rimske ceste ter križišče Aškerčeve, Tržaške in Bleiweisove ceste. Na severnem in južnem delu Trga MDB bodo uredili parkovne tlakovane in zelene površine, zasadili drevesa in namestili urbano opremo, sočasno bodo obnovili še vodovod, plinovod in javno razsvetljavo.

Na trgu si bo tudi po prenovi mogoče izposoditi kolo iz sistema Bicikelj. Polnilnice za električna vozila, mesta za izposojo električnih vozil iz sistema souporabe vozil in parkirna mesta za taksi vozila pa bodo premestili na rob trga in na druge lokacije v bližini.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • jakec1575 15:41 21.julij 2021.

    kaj majo eno leto za pacat. a da upravicijo prevec porabljenega denarja??

  • Naklonsky 15:18 21.julij 2021.

    Trg MDB - kako butasto ime. Če ga že renovirajo, naj še renovirajo ime.

  • Detel5ica 14:06 21.julij 2021.

    Kdaj pa bodo za nedoločen čas totalno zaprli Kongresni in Prešernov trg? Aja, Janull ne dovoli.