Slovenija
15 ogledov

Jutri bodo zaposleni spet odločali

Če bo podpisana kolektivna pogodba, bo urna postavka voznikov 4,46 evra na uro. Žurnal24 main
Veolia. Včeraj zbrana le peščica voznikov, ki imajo, kakor kaže, vsega dovolj.

 "Za delavce je zagotovo izpogajanega več, kolikor ga je bilo doslej. Dogovorjena je višja urna postavka. Odprto pa ostaja vprašanje obračunavanja in plačila časa razpoložljivosti za voznike. O tem bomo skupaj s konkurenčnim sindikatom sedli za mizo in se poskušali dogovoriti o najboljšem za vse zaposlene," pravi Breda Črnčec, sekretarka v območni organizaciji ZSSS Podravja in Koroške.

Pogajanja še potekajo
Včeraj je Sindikat delavcev prometa in zvez Slovenije, ki spada pod Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije, sklical zbor delavcev, ki se ga je udeležila zgolj peščica od 321 voznikov, zaposlenih pri podjetju Veolia transport Štajerska.

"Udeležba na zboru je odločitev vsakega posameznika. Morda je ljudi strah, so nezainteresirani ali naveličani dolgotrajne agonije," ugiba Črnččeva. Pogajanja z upravo podjetja o podjetniški kolektivni pogodbi še potekajo. O tem, ali jo bo pristojni sindikat podpisal – o tem odločajo zaposleni –, bo več znanega po jutrišnjem zboru delavcev na Ptuju.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.