Slovenija
25 ogledov

Jutri deset stopinj manj in sneg

Sled traktorske gume v snegu Shutterstock
Jutri se bo ohladilo. Snežilo bo tudi po nižinah. Na Kočevskem lahko zapade do 15 centimetrov snega.

Danes bo večinoma oblačno, občasno bo deževalo. V južni Sloveniji lahko tudi zagrmi. Meja sneženja bo med 900 in 1.200 metri. Ob morju bo pihal jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 9, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Ponoči bo oblačno s padavinami, hladilo se bo, meja sneženja se bo do jutra marsikje spustila do nižin. Pihati bo začel severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Dopoldne bo po nižinah v notranjosti Slovenije večinoma snežilo, popoldne pa bodo padavine ponehale, najpozneje v jugovzhodni Sloveniji.

"Po nižinah bo zapadlo do pet centimetrov snega. Malce več ga bo na Gorenjskem, Notranjskem, Dolenjskem, in sicer od 10 do 15 centimetrov. Temperature se bodo spustile do deset stopinj, zapihal bo severni veter," nam je dejal dežurni meteorolog Jure Cedilnik in dodal, da bo v noči na četrtek na Primorskem pihala močna burja z najvišjo hitrostjo od 100 do 120 kilometrov na uro, v severni Sloveniji pa okrepljen severnik s hitrostjo od 70 do 100 kilometrov na uro.

Konec tedna se bo od zahoda delno zjasnilo, jasna pa bo tudi sobota. "Verjetno zjutraj megle ne bo, saj bo zrak zelo suh. Veter bo ponehal in se obrnil v jugozahodnik. Najlepši dan bo v soboto. Jutro bo sicer zelo hladno. Čez dan pa okrog šest stopinj Celzija. Topleje bo v nedeljo, od jugozahoda bo k nam začel dotekati toplejši zrak."

Prihodnji teden pa bodo, kot kaže, spet padavine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.