Slovenija
12 ogledov

Jutri do -14 stopinj

Sneg Otočac
1/4
Dražen Prsa/pixsell
Na Hrvaškem še vedno sneži. V Sloveniji bodo padavine počasi ponehale. Mrzlo bo.

Po snegu nas čaka mraz. Že ponoči bodo padavine povsod ponehale, postopno se bo zjasnilo, ponekod bo nastala megla. Oslabela bo tudi burja. Zbudili se bomo v jasno, a mrzlo jutro. Po nekaterih nižinah je mogoča megla.

Najnižje jutranje temperature bodo od -10 do -4, v alpskih dolinah do -14, na Primorskem okoli -2, najvišje dnevne od -2 do 2, na Primorskem do 7 stopinj Celzija. Nato se bo popoldne od zahoda spet zmerno pooblačilo. Več sonca bo spet v sredo in četrtek, so zapisali na strani Agencije RS za okolje (Arso).

Umirjajo se tudi razmere na slovenskih cestah, a previdnost vseeno ni odveč. Več o prometu (kje so obvezne verige) si lahko preberete tukaj.

Na Hrvaškem stanje obupno

Vreme ni prizaneslo niti Hrvaški. Po poročanju hrvaških medijev na Hrvaškem predvsem v notranjosti močno sneži. Promet ovira tudi močna burja, ki sneg nese vse do Dalmacije. Avtocesta A1 naj do razcepa Sveti Rok proti Dalmaciji in od Karlovca proti Lici ne bi bila normalno prevozna. Obvezne so verige. Številni avtomobili in tovornjaki v smeri Dalmacije so parkirani na odstavnih pasovih. Večernji list celo piše, da so razmere na avtocesti nevarne za promet in ceste slabo splužene.

Sneženje naj bi se glede na vremensko napoved na Hrvaškem počasi umirilo, a naj bi po podatkih vremenoslovcev konec tedna spet zajelo večji del države.

Komentarjev 1