Slovenija
25 ogledov

Jutri Hrvatom prižgemo zeleno luč

Erjavec in Pusićeva na Otočcu Željko Lukunić/PIXSELL
V slovenskem parlamentu jutri ratifikacija hrvaške pristopne z Evropsko unijo. Na sejo pride tudi hrvaška znanja ministrica Pusićeva.

Jutri ob 10. uri bodo poslanci obravnavali predlog ratifikacije pogodbe o pridružitvi naše južne sosede Evropski uniji.  Da bo predlog sprejet, morata zanj glasovati dve tretjini poslancev.

Na povabilo slovenskega zunanjega ministra Karla Erjavca bo sejo v državnem zboru spremljala tudi njegova hrvaška kolegica Vesna Pusić, je zunanje ministrstvo sporočilo preko Twitterja.

Na kosilo k predsedniku

Ob ratifikaciji sprejem Pusićeve in hrvaškega premierja Zorana Milanovića pripravlja predsednik države Borut Pahor. Sledilo bo slavnostno kosilo v Vili Podrožnik, ki se ga bosta udeležila tudi premierka Alenka Bratušek in Erjavec.

Komentarjev 6
  • vladek 15:56 01.april 2013.

    ti si sigurno solatar ali od Podobnika

  • Žurnalček 15:18 01.april 2013.

    A res ? Zakaj že ? Morda zaradi tegale dogodka? Ko pa odgovoriš na takšne provokacije in nesramnost ti pa vse komentarje , s katerimi jih želiš opozoriti na težko žalitev nas in naše Unije , dol zabrišejo in še ...prikaži več kaznujejo . Na portalu 24sata je Admin zagrizen Ustaš , naslova kamor bi ga pa prijavil Avstrijskim lastikom pa nikjer . Oglejte si sliko in komentarje idiotov , ki jih mi želimo sprejeti medse.http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/anti-eu-kampanja-u-3-dana-2-puta-zapalili-europsku-zastavu-308523

  • dragec 15:17 01.april 2013.

    ti si že bil, kaj če Alenka povabi še evo irgl