Slovenija
186669 ogledov

Jutri izredno nakazilo 468 oziroma 569 evrov

Denar, evri, štetje denarja
1/2
Boštjan Tacol
13. aprila bo približno 30 tisoč družin prejelo dodatek za veliko družino, zneska sta 468 in 569 evrov.

V četrtek, 13. aprila, bo izplačan dodatek za veliko družino, ki se izplača enkrat letno. Letos za družine s tremi otroki znaša 468 evrov, za družine s štirimi ali več otroki pa 568,71 evra.

Za vse, ki so oddali vlogo za otroški dodatek, centri za socialni delo že imajo potrebne podatke in so jim odločbo o upravičenosti do dodatka za veliko družino izdali po uradni dolžnosti.  

Za dodatek za veliko družino ni cenzusa, zato so lahko do dodatka upravičeni tudi tisti, ki presegajo cenzus za otroški dodatek (1.218,08 evra mesečnega prihodka na družinskega člana) in vloge za otroški dodatek sploh niso vložili. Kdor ni oddal vloge za otroški dodatek, mora za pridobitev dodatka za veliko družino vložiti vlogo, najdete ju tukaj.

Pravico do dodatka ima eden od staršev, če ima eden od staršev in otroci skupno stalno ali začasno prebivališče in dejansko prebivajo v Sloveniji.

Komu pripada?

Dodatek za veliko družino pripada vsem družinam, ki imajo v koledarskem letu vsaj en dan tri ali več otrok do starosti 18 let, otroci po 18. letu se upoštevajo, če imajo status učenca, dijaka, vajenca ali študenta, vendar najdlje do 26. leta starosti.

Če se otrok rodi po dnevu izplačila dodatka za veliko družino, družina takrat pridobi pravico do (višjega) dodatka že v tem letu. Če so prejemniki otroškega dodatka, jim center za socialno delo odločbo izda po uradni dolžnosti, če niso, pa morajo sami vložiti vlogo.

V preteklih letih je bilo upravičenih do dodatka okrog 30 tisoč družin.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • bogo66 06:07 14.april 2023.

    Pravičnik,romi namerno delajo otroke že mladoletni,samo,da je denar...Vzemite si kakšnega domov,pa vam bo kmalu jasno...Pa lep dan!

  • Pravičnik1 16:16 13.april 2023.

    Pilotko če bi razmišljal z zgornjo glavo bi vedel kot prvo da so cigani tudi ljudje. Pod drugo je pa ta denar od vseh ki plačajo davke in med njimi smo tudi mi ki imamo 3 otroke ali več. Ti ...prikaži več če nisi sposoben narediti otroka ne rabiš tudi opsojati tiste ki jih imajo. Nestrpneži zmeraj najdejo razlog, da lahko obsojajo druge in jih tudi vse moti če ne bi bilo dodatka ali Romov bi našli kaj drugega pa čeprav ne gre iz njihovega lastnega žepa. Kot rečeno slabem k... cu svaka dlaka smeta.

  • pilotko 12:34 13.april 2023.

    Povsem jasno je, da kdor v teh časih razmišlja z zgornjo glavo ima času in draginji primerno tudi število otrok, pri tistih ki imajo vse zastonj in so še dodatno nagrajeni pa vemo kako to gre. in vedno več jih ...prikaži večh je. V NM so od 95 ciganov, -romov dobili le tri za delo v komunali, ker to ne ustreza njihovi "izobrazbi" - kam je prišel pošten delavec, ki vse to plača ?