Slovenija
22 ogledov

Jutri nad 20, prihodnji teden do 5 stopinj

Sonce Shutterstock
Do sobote izkoristite lepe dneve. Jutri se bo ogrelo tudi čez dvajset stopinj. V nedeljo lahko pade nekaj dežja. Prihodnji teden bo hladneje.

Danes in jutri bo precej jasno, le v vzhodni Sloveniji bo danes občasno več oblačnosti. "Danes bo do 20 stopinj, jutri pa se lahko temperature dvignejo tudi nad 20 stopinj, nato se bodo začele spuščati. V soboto bo okrog 15 stopinj, v nedeljo še manj, do 10 stopinj," nam je povedal dežurni prognostik pri Agenciji RS za okolje (Arso) Andrej Pečenko.

V nedeljo padavine

V soboto bo še delno jasno z zmerno oblačnostjo, v nedeljo pa lahko ponekod v zahodni in osrednji Sloveniji občasno rahlo dežuje. Vendar padavine ne bodo dolgotrajne. "Padavine, ki so bile napovedane za naslednji teden, nas bodo kot kaže obšle. Današnji izračuni namreč kažejo, da bo šlo vse skupaj prek Sredozemlja, torej stran od naših krajev," nam je povedal Pečenko.

Prihodnji teden do pet stopinj

Kljub temu pa bodo temperature nižje, kot smo jih vajeni te dni. Zjutraj bo marsikje tudi pod ničlo, čez dan pa bo okrog pet do deset stopinj. "Šele v drugi polovici prihodnjega tedna se bodo temperature začele dvigovati. Nad deset 10 stopinj se bodo dvignile šele konec prihodnjega tedna."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.