Slovenija
20 ogledov

Jutri nadaljevanje zaslišanja Voduška

Aretiran Vladimir Vodušek, InfoTV Anže Petkovšek
Novinar in lastnik Info TV Vladimir Vodušek in Stanislav Gaberc bosta popoldne stopila pred preiskovalnega sodnika. Zaslišanje se bo nadaljevalo jutri.

Preiskovalni sodnik celjskega okrožnega sodišča je nocoj po opravljenem formalnem postopku in podaji pravnega pouka zaslišanje lastnika Info TV Vladimirja Voduška, ki so mu celjski kriminalisti zaradi suma izsiljevanja odvzeli prostost v četrtek zjutraj, in 61-letnega Velenjčana Stanislava Gaberca, prekinil. Nadaljevalo se bo v soboto.

Voduškov zagovornik Boštjan Penko je za STA povedal, da je sodnik Voduška in Gaberca seznanil tudi z očitki iz kazenske ovadbe, z zaslišanjem pa bo nadaljeval v soboto. Voduška, za katerega je sodnik odredil 48-urno sodno pridržanje, se bo zaslišanje začelo ob 8. uri, Gaberca pa ob 9.30.

Po pojasnilih Penka bosta z Voduškom na sobotnem naroku podala vsebinski zagovor, saj se z interpretacijo dogodkov s strani policije in tožilstva ne strinjata. Dejal je, da Vodušek očitanega kaznivega dejanja izsiljevanja ne priznava, ocenjuje tudi, da Voduškovo pridržanje v nobenem primeru ne bo trajalo 48 ur.

Po neuradnih informacijah naj bi se preiskovalni sodnik nagibal k temu, da za Voduška zaradi begosumnosti podaljša pripor po zaslišanju.

Izsiljevala naj bi Korošca

Vodušek naj bi skupaj z Gabercem izsiljeval predsednika uprave Uniorja Gorazda Korošca. Zato se je danes že sestal nadzorni svet družbe in obravnaval informacijo o domnevnem izsiljevanju.

Nadzorniki so izrazili podporo predsedniku uprave Korošcu in celotni upravi kot morebitnima žrtvama izsiljevanja. Drugih informacij v interesu preiskave nadzorniki ne morejo komentirati in jih tudi ne poznajo, je Unior danes sporočil prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Predsednik uprave Uniorja Korošec je sicer v četrtek zanikal, da bi bil tarča Voduškovega izsiljevanja, odvetnik Matjaž Pajk iz odvetniške pisarne Dušana Korošca pa je dejal, da bo dokumentacija ovrgla sum, da naj bi Vodušek izsiljeval predsednika uprave podjetja Unior.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 22:51 03.december 2012.

    Furerjevi udarna kladiva padajo po tekočem traku . Naenkrat štirje V.V.V.V. . Me je že prst zabolu od teh V -ejev. Sam ko sem omenjal moralo , ta dva jo nimata , zato od njiju slišali ne bomo nič, lahko ...prikaži večo pa dezinformacije , ker ima Gestapo o njima dosje , ne pico, dosje da te kap !

  • Žurnalček 22:46 03.december 2012.

    Vodušek , Vodušek , kako te je hitro prijatelj pozabil in kupil SIOL! Veš, to so pa ta pravi prjatlni, k se lahko zaneseš nanje , da te nikol ne bodo zapustel , sam ti do njih več ne moreš! ...prikaži večš! Pa pozdravi skupnega znanca Mitjo.

  • izvedenec 15:58 13.julij 2012.

    to pa je informacija - sodnik se nagiba za pripor, ni pa še preučil ovadbe, ha ha