Slovenija
19 ogledov

Jutri odpelje vlak za nižje plače junija

Policija Saša Despot
Referendum. Vizjak preračunava predloge.

Predstavniki obeh policijskih sindikatov danes nadaljujejo usklajevanja z ministrom za delo Andrejem Vizjakom. Včeraj so policisti ministru prinesli nove predloge, kako naj država uredi njihov plačni položaj. "Nekateri predlogi bi lahko imeli finančne posledice. Zato je bilo treba preveriti, kolikšne," je ob koncu včerajšnjih pogajanj s sindikatoma pojasnjeval Vizjak.

Vlada si še vedno prizadeva, da bi sindikalisti umaknili pobudo za referendum o varčevalnih ukrepih. Podpise zbirajo od petka, do včeraj pa naj bi jim jih uspelo zbrati okoli 200. Sindikalisti pa poudarjajo, da ne gre za prave podatke. Nekaj policistov je že opozorilo, da se na eni od upravnih enot (kjer se podpisi zbirajo) pojavljajo težave pri oddaji podpore referendumu. "Uslužbenka mi je v podpis dala povsem napačen obrazec, ki je bil z drugimi zložen na pultu. Pod pultom pa je imela prave obrazce za podporo referendumu proti rušenju socialne države. Ko sem zahteval pravi obrazec, se je izgovorila, da jih na pultu ni zgolj zato, ker naj bi jih zmanjkalo," svojo izkušnjo opisuje eden od policistov.

Jutri ali zamik za en mesec

Jutri je tudi zadnji dan, ko bi moral biti zakon za uravnoteženje javnih financ objavljen v izredni izdaji uradnega lista, da bi začel veljati 1. junija. A če policisti danes pobude za referendum ne umaknejo, objave ne bo. To pa pomeni, da zakonske podlage znižanje plač že junija ne bo; prav tako se čas izteka za znižanje regresa, saj zakonske podlage zanj ni, izplačan pa mora biti najpozneje 1. julija.

Komentarjev 4
  • 1111 12:39 29.maj 2012.

    križar...ne žali nas primorce...če ti lezeš iz gologlave riti, ok! ...gologlavo truplo, te napeljuje, da se Slovenci med sabo delimo...razmisli, preden prideš, čez Črni Kal!?

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 10:54 29.maj 2012.

    primorec,vidm,da si se šolal še pri Dučetu,saj si osminkopismen,kar je za Primorce značilno sploh za tiste,ki so kmetje in veleposestniki!

  • primorec 09:59 29.maj 2012.

    regres naj dajo ljude so mislili da bo pa nic tisti ki so si izplacali so pac si izplacali ustali pa nebojo dobili nic prav imajo policaji podperam jih ne podpisite................. imate moj glas