Slovenija
23 ogledov

Jutri policisti od Italije do Ljubljane

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Policija bo zaradi jutrišnje nogometne tekme z Italijo povečala nadzor iz smeri Italije proti Ljubljani. Na mejah posebnega nadzora, po besedah Vinka Stojnška, ne bo.
Pozivamo obiskovalce prireditve, da upoštevajo navodila organizatorja prireditve. Na prireditev naj se odpravijo pravočasno in spoštujejo cestno-prometne
predpise glede ustavljanja in parkiranja. Toplo priporočamo, da
uporabijo javna prevozna sredstva.
Vinko Stojnšek, PU Ljubljana

Jutri se v Stožičah obeta prava nogometna poslastica. V kvalifikacijah za Evropsko prvenstvo se bosta pomerili Italija in Slovenija.

Ker se bomo pomerili s svojo sosedo, bo policija zaradi pričakovanega povečanega prometa iz smeri Italije proti Ljubljani povečala svoje aktivnosti zaradi zagotovitve večje varnosti v cestnem prometu in pretočnosti.

Tuji mediji pišejo o poostrenem nadzoru na slovensko-italijanski meji. Preverjali naj bi italijanske navijače, ki se bodo odpravili na tekmo.
Vendar policija, po besedah Vinka Stojnška s Policijske uprave (PU) Ljubljana, poostrenega nadzora in posebnih ukrepov na meji z Italijo policija ne predvideva, saj gre za prehajanje notranjih meja Evropske unije, na katerih ne bo uveden začasni nadzor na notranjih mejah.

Kako bodo vozili avtobusi LPP-ja in kako bo s parkirišči, lahko preverite tukaj.
Varovanje na tekmi
Policisti bodo prisotni tudi na tekmi, kjer bodo skrbeli za varnost po postopkih ter na način, ki je za takšne dogodke predviden. Pripravili so tudi varnostni načrt, s čimer bodo zagotovili ukrepe varovanja tekme.

Koliko policistov bo prisotnih na tekmi, nam Vinko Stojnšek s PU Ljubljana ni želel razkriti. "Iz operativno-taktičnih razlogov ne moremo povedati niti števila policistov, ki bodo sodelovali pri varovanju prireditve, niti predvidenih postopkov v primeru kršitev javnega reda in miru. Policisti bodo po potrebi posredovali in ukrepali v skladu z danimi pooblastili."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.