Slovenija
61328 ogledov

Pozor: Prihaja nova pošiljka snega, v teh krajih ga bo zapadlo največ

sneg
1/4
Saša Despot
Jutri popoldne bo v teh krajih po Sloveniji zapadlo tudi do 40 centimetrov snega.

Padavine bodo v noči na torek prehodno ponehale. V torek zjutraj bo spremenljivo do pretežno oblačno in sprva suho.

Jutranje temperature se bodo gibale med 1 in 5, na Koroškem, Gorenjskem in v zatišnih legah okoli 0 stopinj Celzija.

Čez dan se bodo ponovno začele pojavljati padavine, ki se bodo prožile v pasovih, deloma, predvsem na zahodu Slovenije v obliki ploh in tudi neviht. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.

Meja sneženja bo v večjem delu države med 500 in 1100 metrov, v severozahodni in deloma severni Sloveniji pa bo snežilo do nižin. Predvsem na Primorskem in Notranjskem ter nad morjem bodo nastajale tudi nevihte.

Dnevne temperature bodo od 3 do 8 stopinj Celzija, ob morju do 11 stopinj, na skrajnem severozahodu in severu Slovenije pa med 0 in 2 stopinji Celzija. Priča bomo pestri vremenski sliki, saj bo ob proženju ploh in morebitnih neviht ponekod padala tudi sodra ali babje pšeno.

Na območju Julijskih Alp bo od torka dopoldan do noči na sredo do okoli 40 cm snega, pišejo vremenoslovci spletne strani neurje.si: "V Zgornjesavski dolini bo zapadlo še od 15 do 30 cm novega snega. Prav toliko ga bo zapadlo po Karavankah in Kamniško-Savinjskih Alpah. Na Pohorju ga bo zapadlo do od 5 do 20 cm."

🌨NAPOVED SNEGA🌨 Izdano: 28. 12. 2020 ob 20.15 Velja: do 29. 12. 2020 ob 24.00 Podrobnosti: http://neurje.si/prognoza-snega/

Posted by Neurje.si on Monday, December 28, 2020

Nekaj novega snega je še pričakovati tudi na območju Škofjeloškega hribovja, na severu in zahodu Ljubljanske kotline ter v Zgornjesavinjski dolini in v zahodnih delih Koroške. Drugod po državi se bo meja sneženja gibala med 500 in 1100 m nadmorske višine.

Razlike med posameznimi kraji oziroma območji bodo lahko zelo velike, zato je napovedovanje višine meje sneženja ob tej situaciji izjemno zahtevno, še napovedujejo na neurje.si: "O tem ali bo deževalo ali snežilo in kako nizka bo meja sneženja bo odločala predvsem intenziteta padavin. Ob šibkih padavinah bo snežna meja hitro precej višja kot ob kakšni močnejši plohi."

Komentarjev 3
  • Avatar olor
    olor 09:36 29.december 2020.

    Vsako leto, vedno enako. Zdrsi tovornih vozil. Premile kazni bi rekel.