Slovenija
27 ogledov

Jutri smuka še negotova

Smučišče Jerca Božič Kranjec
Belo. Odprta bo le, če ne bo zapadlo preveč snega. Napoved: 30–40 cm.

Na smučišču Bela naj bi jutri odprli otroški poligon in progo B, a le, če danes ponoči ne bo preveč padavin, nam je povedal Martin Sever, direktor podjetja Iskra turizem.

Sneženje je sicer napovedano po vsej Sloveniji, a prav na jugovzhodu naj bi padla večja količina snega. "Napoved je, da ga bo od 30 do 40 centimetrov, kar je preveč, da bi nam smučišče uspelo pripraviti čez noč; lahko nam uspe, če ga bo od 10 do 15 centimetrov," je 
pojasnil Sever.

Umetni že pet dni

Na omenjenih progah je bilo včeraj 30 centimetrov naravnega in 40 centimetrov umetnega snega. "Zasnežujemo že od ponedeljka, 24 ur na dan, za kar so zdaj odlični pogoji," je dejal Sever. Če bo naravnega snega padlo ravno prav, bodo v ponedeljek, kot je dodal, lahko odprli tudi progo A, kar pomeni, da bo obratovalo celotno smučišče.

Prepozen začetek sezone

A kljub trenutno dobrim obetom so v Iskri turizmu zaskrbljeni, saj se je zima na Gačah, kjer je bilo tudi včeraj zjutraj topleje kot v dolini, začela prepozno. Lanski sezoni, ko so našteli 54 smučarskih dni, se v letošnji, ko ni bilo še nobenega, ne bodo mogli približati. Zasneževanje je, kot je še povedal Sever, zanje ogromen strošek, zato upajo, da se bo sneg obdržal čim dlje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.