Slovenija
18 ogledov

Jutri sneg do nižin

sneg Anže Petkovšek
Poleg ohladitev lahko jutri pričakujemo tudi sneg. Od poznega popoldneva do sredine noči na četrtek naj bi zapadlo do 10 centimetrov.

Meteorologi agencije za okolje napovedujejo, da bo sneg popoldne zajel večji del države: "Od srede pozno popoldne do sredine noči na četrtek bo po nižinah v notranjosti zapadlo do 10, nad 700 metrov nad morjem pa okoli 20 centimetrov snega."

Padavine se bodo na zahodu krepile in do popoldneva postopno zajele vso državo, zaradi česar so na agenciji za okolje za jutri popoldne razglasili rumeni - najnižji - alarm za vso državo. Na Primorskem opozorilo sicer velja zaradi močnega vetra.

Zvečer ter v noči na četrtek bo snežilo v večjem delu države, le v nižjih legah Primorske bo deževalo. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. V noči na četrtek bodo padavine ponehale in do jutra se bo delno zjasnilo.

V četrtek se bo sprva precej jasno, popoldne pa bo občasno več oblačnosti. Na Štajerskem in v Prekmurju bo pihal severni veter.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.