Slovenija
51 ogledov

Jutri stavka avtobusarjev

Veolia Transport Štajerska (Foto: Katarina Pernat) Žurnal24 main
Stavka. Sicer še en sestanek danes popoldne med sindikatom in upravo, vendar upanja za preklic stavke skoraj ni.

Stavka avtobusnih voznikov Veolie Štajerska jutri bo. Kateri avtobusni prevozi bodo jutri vozili v Mariboru, Slovenski Bistrici in na Ptuju, še ni znano.
 
Ne morejo oceniti, koliko jih bo stalo
V Veolii Transport Štajerska obveščajo vse potnike, ki uporabljajo javni avtobusni promet, da je za torek, 18. maja 2010, napovedana stavka voznikov Veolie Transport Štajerska.

''Zaradi stavke lahko pride do izpada voženj na nekaterih linijah mariborskega mestnega prometa. Prav tako lahko pride tudi do izpada nekaterih voženj na regionalnem linijskem prometu, ki ga izvaja podjetje Veolia Transport Štajerska. Zaradi napovedane stavke v tem trenutku ni mogoče oceniti, kateri avtobusi bodo vozili in v kakšnem obsegu, zato se potnikom vnaprej opravičujemo za vse morebitne nevšečnosti in jih prosimo za razumevanje,'' je povedal Bo Karlsson, predsednik uprave Veolie Transport Štajerska. V sredo, 19. maja 2010, bo avtobusni promet potekal po ustaljenih voznih redih.
 
ZSSS odstopil od stavke
Kot smo že poročali, avtobusni vozniki zahtevajo višjo urno postavko, in sicer pet evrov na uro. Sicer se je od stavkovnega odbora v petek odcepil svobodni sindikat in stavke ne podpira več, zato je Milan Mesarič, predsednik sindikata KNSS Neodvisnost, izjavil, da jih je "Semoličev'' sindikat vnovič izdal. Anton Stopnišek, predstavnik ZSSS pri Veolii, pa je pojasnil, da se zavedajo, da je zahtevana urna postavka v teh težkih časih previsoka. ''Mi smo za dvig s 4,3 evre na 4,6 evrov,'' je pojasnil Stopnišek.  
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.