Slovenija
45 ogledov

Jutri za stavkajoče dan D

Andrej Robič, predsednik stavkovnega odbora, pravi: "Ne razumem ignorance vodstv Žurnal24 main
Stavka. Sporazuma med vodstvom Hidrie Rotomatike in stavkajočimi še ni.

“Na nadaljevanje pogajanj in podpis sporazuma smo čakali zaman in zdi se, kot da se v četrtek zvečer nismo nič dogovorili,” je včeraj popoldne dejal Andrej Robič, predsednik stavkovnega odbora v jeseniškem obratu Hidrie Rotomatike.

Višje plače. Stavkajoči zahtevajo dvig plače z zdajšnjega 592,86 evra na 748,10 evra, dvig desetega plačilnega razreda za delavce v proizvodnji, režiji in strokovnih službah na 748,10 evra in plačilo stotih evrov lokacijskega dodatka na zaposlenega.

Stavkovni odbor je pričakoval, da bodo četrtkove pogovore s pogajalsko skupino vodstva Hidrie Rotomatike nadaljevali v petek, kot so se dogovorili, a se to ni zgodilo. “Na omenjenem sestanku smo prišli do nekaterih stičnih točk, na podlagi katerih bi lahko oblikovali sporazum, toda vse do danes vodstvo za to ni pokazalo nobenega interesa. To je nemogoče razumeti,” je poudaril Robič.

Enainšestdeset delavcev danes stavka že osmi dan, saj kot je pojasnil Robič, stavkovni odbor stavke brez podpisanega sporazuma ne more prekiniti. Vodstvo Hidrie Rotomatike pa je za jutri napovedalo pogajanja v Idriji s sindikati o novi panožni kolektivni pogodbi, s katero bodo opredelili tudi plačni sistem. Udeležili se jih bodo tudi predstavniki jeseniškega stavkovnega odbora, ki upajo, da se bodo z vodstvom uskladili glede stavkovnih zahtev in podpisali sporazum. Tako bi se stavka jeseniških delavcev končala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.