Slovenija
3 ogledov

Jutri začetek del na avtocestah

(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Obnovitvena dela na slovenskih avtocestah stečejo po velikonočnih praznikih. Časovnica del še ni natančno izdelana. Najprej na odseku Višnja Gora – Bič.

 

Dars bo letos v obnove vložil 41 milijonov evrov, kar je približno tretjina manj kot lani. Kot poudarjajo, to posledično pomeni manj del in delovišč ter tudi manj zapor.

Po velikonočnih praznikih bodo tako izvajalci začeli obnavljati odseke, ki so najbolj dotrajani in uvrščeni v prvo prednostno kategorijo. Postopki oddaje del za drugo kategorijo se bodo začeli letos, večina del pa bo opravljena v prihodnjem letu. 

Aprilu je predviden začetek del na treh deloviščih; predvidoma že jutri se bodo začela dela na dolenjski avtocesti (Višnja Gora – Bič), začetek del na štajerski avtocesti (Slovenske Konjice – Dramlje) pa je predviden za 10. oziroma 17. april. V terminih med večjimi obnovami je predvidena tudi zamenjava dilatacij na več objektih na odseku Arja vas – Vransko.

Na primorski avtocesti je konec maja in v juniju predvidena obnova in ojačitev vozišča na odseku Divača – Kozina, na gorenjskem kraku pa so predvidena obnovitvena dela na odseku Podtabor – Kranj zahod (končana naj bi bila predvidoma v drugi polovici junija).

Izvedba elektro in strojnih del v predoru Karavanke je bila načrtovana pred začetkom turistične sezone, vendar postopek izbire izvajalca še ni pravnomočno sklenjen, zato bodo opravljena predvidoma septembra, pojasnjujejo na Darsu.

Poleti oziroma v turistični sezoni je v juliju in avgustu načrtovana obnova vozišča na ljubljanski južni obvoznici, s čimer se bo tudi končala obnova južne obvoznice, ki so jo po posameznih odsekih izvajali zadnjih nekaj sezon. Na primorski avtocesti je v drugi polovici avgusta predviden začetek obnove voziščne konstrukcije na odseku Unec – Postojna, na štajerski avtocesti pa v drugi polovici julija in v avgustu obnova in ojačitev vozišča na odseku Dramlje – Celje. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.