Slovenija
16 ogledov

K. Erjavec: "Nej Janković kej pokliče."

Karl Erjavec Boštjan Tacol
"Mislim, da bo šel SLS v vlado," nam je pred nekaj minutami dejal Karl Erjavec, šef DeSUS-a. Poklicali smo ga, ker že nekaj časa ni bilo slišati nič o pogajanjih med Jankovićem in DeSUS-om.

Pa še pobuda Virantove liste o uravnoteženi koaliciji zajema še SD in SLS, ne pa Erjavčeve stranke. Erjavec na to odgovarja: "Mi smo majhna politika za majhne ljudi. Zato nismo zanimivi." Dodaja, da nič ne ve o pogajanjih, "ker dela na terenu".

Čeprav ne pričakuje, da bo vstopil v vlado, opozarja, da skromna večina v parlamentu najbrž ne bo dovolj za učinkovite reforme, denimo če bi bili v koaliciji Pozitivna Slovenija, SD in Virantova lista s 46 sedeži. "Morda se bo Janković moral še malo potruditi," pravi Erjavec in v gorenjščini dodaja: "Nej kej pokličejo, pa se bomo pogovarjal. Mi smo za kompromise."

Sicer je še dodal, da interventnega zakona, ki naj bi bil na sporedu morda že prihodnji teden, ne podpirajo, pri pokojninski reformi pa da sta si bila z Jankovićem blizu. Erjavec sicer nikakor noče več biti minister. Na vprašanje, ali bi bil predsednik ali podpredsednik državnega zbora, pa je odgovoril:

"Ne vem. Kot vodja poslanske skupine DeSUS sem lahko zelo učinkovit za svoje volivce. Če pa bi bil še kaj drugega, bi bil morda malo manj učinkovit."

Komentarjev 4
  • Avatar roksa
    roksa 19:22 15.december 2011.

    Daj se čitaj kake bedarije pišeš, (vić)!!!!!!!!!!!!!!!!

  • modras 15:47 15.december 2011.

    Madona sploh mi ni jasno, kaj ta še dela tu okoli. Naj se že enkrat pobere nekam, kjer ga ne bomo več videli ne slišali. Kaj se pa to pravi, da bodočemu mandatarju takole preko časopisa sporočiš, da naj tem ...prikaži več "kej pokliče"? Saj so vsi zmešani. Kot Janšafićić, ki se je sprdal okoli tega kje se bodo pogovarjali - kot kako malo trmasto zaostalo dete. Benti, en je bolj butast od drugega. Jankovič s takimi Butalci res nima kaj reševati državo in Butalam se presneto slabo piše.

  • Dongjang 15:12 15.december 2011.

    Arschloch tale Erjavc že tko al tko (Žerjav pa nč drgač)