Slovenija
48 ogledov

K pouku v mavrično šolo

Kranjskogorske osnovnošolce je prvi šolski dan pričakala prenovljena, svetla, so Žurnal24 main
Kranjska Gora. Končan prvi del obnove osnovne šole. Prvošolcev le za en razred.

Včerajšnji prvi šolski dan je bil za kranjskogorske učence prazničen, saj so pouk začeli v prenovljenih šolskih prostorih.

“Otroci so dobili sodobnejše prostore, učitelji pa bistveno boljše pogoje za delo, saj imamo tudi interaktivne table,” je povedala Cvetka Pavlovčič, ravnateljica Osnovne šole Josipa Vandota Kranjska Gora.

Prenova je bila po 40 letih nujna, obnovili pa so vse učilnice in uredili novo za gospodinjstvo, zamenjali tlake in prostore prebarvali s svetlimi barvami.

S prenovo je bila zelo zadovoljna tudi učiteljica Barbara Puš, ki je dejala, da je urejenost učilnic pomembna za dobro počutje otrok. “Težko pa čakamo še na novo telovadnico,” je dodala Puševa.

Še telovadnica in kuhinja
Župan Jure Žerjav je pojasnil, da jo bodo zgradili med prihodnjimi poletnimi počitnicami, prav tako novo kuhinjo in knjižnico. “Za telovadnico imamo vsa potrebna soglasja in smo v postopku pridobivanja gradbenega dovoljenja. Drugi del gradnje bo stal 2,5 milijona evrov, Kranjska Gora pa bo s tem dobila novo šolo,” je še poudaril.

Dozdajšnja obnova je stala 900 tisoč evrov, ki jih je zagotovila občina. Nad prenovljenimi prostori so bili navdušeni tudi otroci in njihovi starši, mama drugošolca in četrtošolca Urška Oblak je povedala, da je razlika očitna. “Vesela sem, da so s kamerami poskrbeli tudi za večjo varnost otrok,” je dodala.

V letošnjem šolskem letu šolo obiskujeta 202 učenca, od tega je 40 odstotkov vozačev, prvošolcev pa je manj kot lani, le 18. Najmlajše je prvi dan čakalo tudi presenečenje, zanje je z lutkovno pravljico Balon Velikon poskrbel režiser in animator Andrej Rozman - Roza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.