Slovenija
5 ogledov

K sodnici s krvnimi izvidi

Sojenje zoper Natašo Vodušek bo do izreka sodbe predvidoma potekalo enkrat na me Žurnal24 main
Veleposlanica. Na sojenju Nataši Vodušek bodo upoštevali preizkus vinjenosti ob trku.

Devetnajstega januarja bodo na ljubljanskem sodišču začeli soditi Nataši Vodušek. Nekdanja veleposlanica v BiH naj bi oktobra 2008 v Sarajevu vinjena povzročila prometno nesrečo in pri tem hudo poškodovala voznika, v katerega se je zaletela. Po neuradnih podatkih virov blizu sarajevskega tožilstva naj bi Voduškovi po nesreči namerili okoli 1,8 promila alkohola v krvi. Pri nas ji sodijo, ker so po njeni vrnitvi pregon prevzeli naši tožilci.

Zagovornik Voduškove Janez Koščak je zahteval izločitev rezultatov krvnih testov, saj naj bi ji kri odvzeli brez njenega dovoljenja. Koščak trdi, da v skladu z mednarodnim pravom Voduškovi, ki je bila diplomatka, sploh ne bi smeli vzeti vzorca krvi, tudi če bi s tem soglašala. Krvne teste bodo na sodišču kljub temu upoštevali, saj izločitvi dokazov ni ugodilo niti okrajno niti višje sodišče. Voduškovi grozijo do tri leta zapora ali denarna kazen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.