Slovenija
158 ogledov

K Žerjavu Omanov sin?

Radovan Žerjav Boštjan Tacol
Kadrovanje. Šefa agencije za varstvo konkurence naj bi določila NSi. Radovan Žerjav je odločno zanikal, da bi imel seznam zamenjav.

Neuradno naj bi v ozadju že tekla pogajanja o tem, kdo bo zasedel mesta direktorjev uradov, ki so v pristojnosti gospodarskega ministra Radovana Žerjava. Na vrh urada za intelektualno lastnino naj bi se zavihtel Igor Oman, menda eden od treh Žerjavovih osebnih svetovalcev. O tem, kdo bo postal šef agencije za varstvo konkurence, pa naj bi odločila stranka NSi Ljudmile Novak. Med možnimi kandidati se omenjata Anton Kokalj in Robert Ilc.

Radovan Žerjav, prredsednik SLS ostro zanika kakršnekoli vrste špekulacij, da naj bi imel seznam zamenjav in da naj bi se na vrh urada za intelektualno lastnino zavihtev Igor Oman.

"Človek iz ozadja"

Igor Oman je sin Ivana Omana, slovenskega politika, poslanca in kmeta, sorodstveno pa je povezan še z Marjanom Podobnikom, ki je poročen z njegovo sestro. Na svetovnem spletu o njem ni najti nobenih zapisov, niti fotografij, poznavalci pa pravijo, da je “človek iz ozadja”. Njegove telefonske številke nam ni uspelo dobiti. Poznavalec desnega političnega prostora, ki Igorja osebno pozna (in je želel ostati neimenovan), pa nam je zatrdil, da ta informacija zagotovo ne drži: “Igor Oman je skromen človek. Nikjer se ne pojavlja, skoraj zagotovo si ne želi v državno službo.”

Pravnik s pravosodnim

“Prvič slišim,” pa je komentiral Kokalj, ki smo ga po telefonu zmotili med službeno potjo in ga vprašali, ali je res on novi Jani Soršak. Zatrdil je, da se o tem, da bi bil direktor agencije za varstvo konkurence, ni pogovarjal z ministrom Žerjavom, prav tako ne s kom drugim. “Ne vem niti, da je razpis,” je dodal. Mi smo mu pojasnili, da razpisa še ni. Vplivnež z desnice pa je dejal, da niti Ilc niti Kokalj nista kandidata za šefa agencije: “Kolikor vem, mora to biti pravnik s pravosodnim izpitom.” Na vprašanje, kdo iz NSi bi pogoje izpolnjeval, pa nam je sogovornik odgovoril: “To mesto spada pod SLS in ne NSi.”

Niti Damjan Matičič, šef urada za varstvo konkurence, niti Jurij Žurej, šef urada za intelektualno lastnino, nista želela komentirati namigovanj, ali se jima res majeta stolčka, in odgovoriti, kolikšna odpravnina jima pripada.

Komentarjev 2
  • privat 08:01 10.marec 2012.

    ah to je kar nek...kak žerjav in njegovi žerjavisti

  • McBobo 19:11 09.marec 2012.

    Verjamem v sposobnosti in načela Radovana Žerjava, vse dokler ne bo začel požirati svoje obljube in se sprenevedati za dokazana dejanja.