Slovenija
13 ogledov

Kacin: Evropski denar ostaja

tribuna, Jelko Kacin Žurnal24 main
Slovenska vlada po Muri še vedno ni oddala nobene druge vloge za pridobitev sredstev iz sklada za prilagoditev globalizaciji. Kacin: Preveč je perfekcionizma, vloge bi morali preprosto oddati.

Evropski poslanec Jelko Kacin je danes še enkrat opozoril na slabo črpanje Slovenije iz evropskega sklada za prilagoditev globalizaciji. "Še vedno ni nobene vloge ne za Vegrad ne za Prevent, sredstva pa stojijo neporabljena," je opozoril na novinarski konferenci pred novembrskim plenarnim zasedanjem evropskega parlamenta in poudaril, da bi morala Slovenija vloge bolj pogumno oddajati. "Naša vlada se obnaša preveč perfekcionistično," nam je povedal po telefonu in pojasnil, da je vlogo, ko je enkrat vložena, mogoče dopolnjevati z novimi dejstvi, da pa je predvsem pomembno, da Evropska komisija vlogo dobi in se z njo ukvarja.

Ministrstvo za delo je zaprosilo za sredstva v višini 2,25 milijona evrov za pomoč več kot 2.500 presežnim delavcem iz Pomurja. Evropska komisija in pristojni odbor Evropskega parlamenta sta vlogo že podprla, sedaj čaka samo še na končno glasovanje v parlamentu, ki bo po besedah Kacina predvidoma na prihodnji seji. Glede priprave vloge za Prevent in Vegrad so nam na ministrstvu septembra povedali: "Spremljamo dogajanje okoli Preventa in Vegrada, in če bodo izpolnjeni pogoji za pridobitev sredstev iz Evropskega globalizacijskega sklada in bi ta pripomogla k izboljšanju zaposlitvenih možnosti delavcev, bomo pripravili vlogo za sredstva."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.