Slovenija
74 ogledov

Kacin: "Kdor dolgo kašlja, dolgo živi"

Zdaj je meso postalo, pravi Jernej Pikalo o dogajanju okoli Katarine Kresal. (Fo Žurnal24 main
Katarina Kresal. V LDS trdno v sedlu, analitika Jernej Pikalo in Boštjan M. Turk pa manj milostna.

LDS je svoji predsednici Katarini Kresal izrekla zaupnico. Čas je, da začne sprejemati odločitve, ne pa jih odlagati, je bil Jelko Kacin oster do predsednika vlade Boruta Pahorja. LDS sicer ostaja trdno v koaliciji, Niku Kavčiču pa je sporočil: “Kdor dolgo kašlja, dolgo živi.”

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Pikalo: Očitki Kresalovi postali meso
Jernej Pikalo.
Pozicija Katarine Kresal je oslabljena, pravi profesor s FDV. Kresalova po njegovem sicer ne pooseblja LDS; “LDS je še kaj drugega kot Katarina Kresal”.

Pravi, da je zdajšnje dogajanje “realen kazalnik tistega, kar se ji je dolgo pripisovalo, pa se ji nikoli ni moglo dokazati. Zdaj je meso postalo. Kar je bilo prej zgolj natolcevanje, zdaj dobiva obrise. Zadeva postaja realna.”

Ministri s hipotekami
Pikalu se zdi od strank pomembnejše vprašanje: “Kaj imaš od ministrov v vladi, ki so drug za drugim oslabljeni – Golobič, Kresalova, Miklavčič, Pogačnik. Počasi ne bo več ministra, ki ne bi imel hipoteke. To ni pozitiven prispevek k delovanju vlade in celotnega političnega sistema.”

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Boštjan M. Turk. “Prihodnost Katarine Kresal je slaba. V zadevo z bulmastifi se je zapletla in zaplezala tako globoko, da iz nje ne bo mogla,” ocenjuje publicist.

Turk našteva: kot politik se ni znala ustrezno odzvati, molk je spodbudil nezaupanje ljudi, odpovedal ji je piar. V začetku kariere je po njegovem “delovala konsistentno, zdaj pa je odpovedala”.

Državi vlada kaos
LDS je v taki koži po Turkovem že bila, “s Katarino Kresal pa se ne bo pobrala. Imamo državo, ki očitno deluje v dveh hitrostih. V eni za privilegirance, v drugi za navadne državljane.” Državi vlada kaos, premier pa je “brez moči, to je njegova temeljna pozicija, da je žrtev tega kaosa”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.