Slovenija
5 ogledov

Kacin vztrajal, da bo nosilec liste

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Skupne liste slovenskih evropskih liberalcev jim ni uspelo sestaviti.

Stranka SDS z nosilcem liste Milanom Zverom je danes vložila kandidatno listo za volitve v Evropski parlament. "Slovenska delegacija je opozorila nase v tem mandatu in verjamem, da bomo tudi z nekoliko spremenjeno sestavo to znova storili tudi v naslednjem mandatu," je Zver dejal ob predstavitvi.

Na listi presenetljivo ni aktualne evropske poslanke Zofije Mazej Kukovič. Kot so pojasnili pri SDS, se je Mazej Kukovičeva - podobno kot evropska poslanka Romana Jordan - kandidaturi odpovedala na lastno željo.

Preostali kandidati na listi največje opozicijske stranke so Romana Tomc, Patricija Šulin, Anže Logar, Damijan Terpin, Carmen Merčnik, Vlasta Krmelj in Andrej Šircelj.

Mencinger bo vodil listo PS

V četrtek bo kandidatno listo vložila tudi PS. Njen nosilec bo ekonomist Jože Mencinger. "Pogovori za skupno listo slovenskih evropskih liberalcev niso uspeli, saj je evropski poslanec LDS Jelko Kacin vztrajal, da bi bil nosilec liste, kar pa za PS ni sprejemljivo," je pojasnil vodja volilnega štaba PS Roman Jakič. V PS drugih kandidatov na listi še ne razkrivajo, je pa Jakič povedal, da on sam ne bo kandidiral. 

Čas za vložitev kandidatnih list za evropske volitve, ki bodo 25. maja, se bo ta teden iztekel, zato bosta danes svoji kandidatni listi vložili stranki Solidarnost in SLS ter SLS, ki bosta imeli skupno listo.

Komentarjev 4
 • dragec 14:59 22.april 2014.

  Jekleni kaco,dišijo ti EURI ??????

 • Avatar čavez
  čavez 11:52 22.april 2014.

  Telim našim luzerjem v Bruslju bo treba inventarne številke zamenjat na riti so verjetno že znucane in se jih ne da več prečitat in luzerjev ne moremo zamenjat s kakšnimi bolj pametnimi.

 • Jaka.marinsek 11:35 22.april 2014.

  se prav da bo Kaco izvisu. Nix mer Bruselj press.