Slovenija
3 ogledov

Kad bo rešil delavce Steklarske nove

Drago Lombar (KNSS Neodvisnost) in Borut Jamnik (Kad) sta našla rešitev za delav Žurnal24 main
Prispevki za invalidsko in pokojninsko zavarovanje, ki nekaterim delavcem Steklarske nove niso bili plačani že pet let, bodo poplačani iz sredstev Kada.

Kad namreč vsako leto nameni Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (Zpiz) določen prispevek, ki bo letos namenjen delavcem Steklarske nove. Nekaterim delavcem Steklarske nove namreč prispevki za invalidsko in pokojninsko zavarovanje niso bili plačani že od leta 2004.

Predlog mora potrditi še vlada
Kapitalska družba vsako leto v skladu s sklepom vlade Zpizu nakaže skoraj 50 milijonov evrov. Letos bodo tako iz te vsote poplačali tudi neplačane prispevke delavcev Steklarske nove, ki je od maja letos v stečaju.

Zaenkrat gre šele za predlog, za katerega ima vlada čas deset dni, da ga potrdi. Tudi zato je predsednik sindikata KNSS Neodvisnost Drago Lombar po sestanku dejal, da bo z rešitvijo popolnoma zadovoljen šele, ko bo vlada predlog potrdila.

Na drugi strani je zaznati še več negotovosti pri delavcih, ki pravijo, da imajo s sklepi in obljubami prejšnje in sedanje vlade slabe izkušnje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.