Slovenija
64 ogledov

“Kadrovska čistka na FHŠ”

Študenti so včeraj pred FHŠ s transparenti pozvali vodstvo FHŠ k odstopu in zaht Žurnal24 main
FHŠ. Drugo leto naj bi bilo 46 predavateljev manj. Zahtevajo odstop dekanje.

Gre za kadrovsko čistko, ki je bila izpeljana spletkarsko, usmerjena pa je proti posameznikom, ki so v sklopu fakultete kritično delovali,” je povedala Taja Kramberger, asistentka na Fakulteti za humanistične študije Koper (FHŠ) Univerze na Primorskem.

Jemljejo nam profesorje in asistente, ki so najbolj priljubljeni, s tem pa nam uničujejo kakovosten študij.
Martin Krauser, predsednik 
študentskega sveta

Na včerajšnji tiskovni konferenci je namreč skupina pedagoških delavcev FHŠ in študentov opozorila na pričakovana odpuščanja oziroma nepodaljšanje pogodb zaposlenim za določen čas in prek avtorskih pogodb.

Glede na zapis dekanje Vesne Mikolič domnevamo, da bo z novim šolskim letom delovno razmerje na FHŠ prenehalo 46 sodelavcem,” je dodala Krambergerjeva. Skupina pedagoških delavcev zahteva nepreklicen odstop dekanje in razveljavitev kadrovskega načrta FHŠ za prihajajoče študijsko leto.

Manj izbirnih predmetov

Mikoličeva nam je v telefonskem pogovoru pojasnila, da ne gre za 46 sodelavcev, temveč za manj kot deset polno zaposlenih ter nekaj sodelavcev, ki so bili zaposleni le po nekaj odstotkov.

Vzrok manjšega obsega dela in manjše potrebe po pedagoških delavcih je, da smo prešli na popolni bolonjski sistem, zato ni več četrtih letnikov, in da smo morali zaradi finančne krize zmanjšati število izbirnih predmetov. S tem pa študijski proces nikakor ne bo okrnjen,” je razložila. Na pozive k njenemu odstopu odgovarja, da se ji ne zdi smiseln, saj naj bi bile zahteve zanj podane že prej, a je na eni od sej senata dobila zaupnico.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.