Slovenija
25 ogledov

Kaj bo morala objaviti DUTB?

slovenija 18.06.13, DUTB, Druzba za upravljanje terjatev bank, NK na kateri so s Anže Petkovšek
Po novem zakonu bi morali nekateri podatki o slabih posojilih postati javni.

Državni zbor bo v današnjem nadaljevanju januarske seje med drugim obravnaval predlog novele zakona o dostopu do informacij javnega značaja. Po predlogu bi obveznost posredovanja informacij javnega značaja razširili na podjetja v večinski lasti države ali občin, javno dostopni bi bili tudi podatki o posojilih, prenesenih na Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB).

Javne tudi donatorske in odvetniške pogodbe

Predlog novele obveznost posredovanja informacij javnega značaja z organov javnega sektorja širi tudi na podjetja v večinski lasti države ali občin. Tako bi bile po predlogu javne med drugim vse donatorske in sponzorske pogodbe, odvetniške in svetovalne pogodbe, plače, odpravnine in druge bonitete članov uprav in članov nadzornih svetov.

V predlog so na matičnem odboru državnega zbora med drugim vnesli določilo, da bi morala DUTB javno objaviti tudi nekatere podatke o slabih posojilih, prenesenih nanjo. Tako bi bili javni podatki o komitentu, o višini kredita, o tem, kdo ga je odobril, o zavarovanjih in o bruto stanju dolga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.