Slovenija
22 ogledov

"Kaj bodo igre brez meja?"

Kopalci v Portorožu
1/11
Žurnal24 main
Postavljanje napihljivega adrenalinskega parka. Centralna plaža kljub prvim kopalcem še bolj sameva.

Po podatkih oceanografske plovke Vida, ki meri temperaturo morja v Piranskem zalivu, je ta danes 21,8 stopinje Celzija. Nekaj kopalcev se je že opogumilo in zaplavalo, sicer pa osrednja plaža bolj ali manj sameva.

Na plaži plapola rdeča zastava, kar pomeni, da uradno še ni odprta; to se bo zgodilo konec tedna, ko se bo glede na napovedane temperature, ki se bodo približale 30 stopinjam, zagotovo napolnila.

Postavljali park

"Kaj bodo imeli igre brez meja?" pa so spraševali sprehajalci ob pogledu na današnje postavljanje adrenalinskega napihljivega parka v morje. Potapljači iz Pulja, ki so ga nameščali na blizu 30 betonskih uteži pod vodo, so postavljali 11. letos, a prvega v Sloveniji.

Spremljajo plimovanje

Park je prva popestritev dogajanja na portoroški plaži po dolgih letih, naenkrat sprejme 60 ljudi, nameščen pa je tako, da je pod njim morje globoko od dva do tri metre, kar zahteva nemški proizvajalec oziroma varnostne zahteve; njegovi upravljalci bodo morali spremljati tudi plimovanje morja. "Po podatkih, ki jih imamo, bo močna oseka čez dan le dvakrat v sezoni in tedaj bo park najverjetneje zaprt," razlaga Petra Jerman. Obisk parka je primeren le za plavalce, majhni otroci pa bodo na njem le v spremstvu staršev. "Tudi za tiste, ki znajo plavati, pa se morda ne bodo počutili varne, imamo rešilne jopiče, s katerimi se bodo lahko opremili," dodaja Jermanova.

Komentarjev 1
  • titty 14:38 11.junij 2013.

    Za celince tudi adrenalinski park zastonj!!