Slovenija
33 ogledov

Kaj imajo skupnega Tina Maze, Janez Janša in Severina?

Seve,Janša in Tina Žurnal24 main
Slovenci smo v prvi polovici leta na Najdi.si najpogosteje iskali Tino Maze, Janeza Janšo in Severino.

Najdi.si razkriva, kaj in koga smo Slovenci najpogosteje iskali v prvi polovici tega leta.

Najzanimivejše vreme

Prvo mesto na lestvici najpogostejših iskanj je zasedlo vreme. Na drugem in tretjem mestu sledita horoskop in igre. Visoko pri vrhu, na četrtem mestu, ostaja zavod za zaposlovanje. Najbolj iskane besede pa so tudi Google, Facebook, in YouTube.

Najprej smučanje, nato sojenja

Med dogodki je prvo polletje zaznamoval veliki kristalni globus Tine Maze. Tudi na drugem in tretjem mestu sledita smučarsko obarvana dogodka smučarski poleti v Planici in Zlata lisica. Drugi dogodki, ki so zaznamovali Slovence, so politične in pravne narave. Med njimi najdemo sojenje Janezu Janši, sojenje Čista lopata, aretacija in pobeg Hilde Tovšak, vseslovenska vstaja. Slovencev pa se je dotaknila tudi smrt Matjaža Tanka.

Tina izpodrinila Urško

Slovenska ženska, po kateri smo Slovenci najbolj poizvedovali, je smučarska šampionka Tina Maze, ki je na lestvici izpodrinila Urško Čepin. Ta je padla na četrto mesto. Na drugem mestu je starleta Ines Juranovič, sledi ji Helena Blagne, na lestvici novinka. 

Na vrh priplezal Janša

Med slovenskimi moškimi tokrat prevladujejo politiki in športniki. S četrtega je na prvo mesto napredoval Janez Janša, pri katerem je bilo zabeleženih kar trikrat več iskanj kot pri drugem najbolj iskanem moškem na lestvici. Sledi pokojni Branko Jovanović Vunjak – Brendi, ki je med najbolj iskanimi že od začetka leta 2012. Na tretjem mestu je Jan Plestenjak.

Tina, Tina in še enkrat Tina

Ni presenečenje, da je tudi prvo mesto na lestvici slovenskih športnikov znova osvojila Tina Maze. Na drugem in tretjem mestu najdemo novinca na lestvici Iztoka Čopa in Dejana Zavca.

Helena premagala Modrijane

Presenetljiv je vrh lestvice najbolj iskanih slovenskih glasbenikov, na katerem se je znašla Helena Blagne. S prvega na drugo mesto so padli Modrijani. Sledi jim Tanja Žagar. Med tujimi znanimi osebnostmi je prvo mesto tudi tokrat pripadlo Severini, ki na tej lestvici vodi že nekaj let. Na drugo mesto se je uvrstila noseča britanska princesa Kate Middleton. Sledi Oliver Dragojevič, na šesto mesto pa je padel Chuck Norris.

Bratuškova novinka na lestvici

Pri politikih je na prvem mestu nekdanji predsednik vlade Janez Janša, sledita pa mu aktualna predsednica vlade Alenka Bratušek in župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković. Poleg Alenke Bratušek je novinec na lestvici še Uroš Čufer, z drugega na deseto mesto pa je padel Vinko Gorenak.

Uspešni Akrapovič premagal Hrvatiča

Rajko Hrvatič je na lestvici slovenskih gospodarstvenikov padel s prvega na peto mesto. Na prvo mesto se je povzpel Igor Akrapovič, na drugo mesto pa se je zavihtela podjetnica in investitorka Danijela Bervar. Sledi ji idejni oče Najdi.si in aplikacij z govorečimi liki Samo Login, čigar partnerica Iza Login je tokrat na lestvici prvič. Prav tako je novinec na lestvici Janko Medja, predsednik uprave največje slovenske banke.

Komentarjev 1
  • Šemefuky 13:07 20.junij 2013.

    Skupnega imajo za en dober črnski kuhac.