Slovenija
55 ogledov

Kaj je razlog za nesrečo?

Andrej Beuc tw
Posnetek zadnjega skoka Andreja Beuca.

Slovenskega ekstremnega športnika, padalca  in skakalca v vodo Andreja Beuca, ki je v reki Drini po skoku z mostu v Zvorniku, izginil pod vodno gladino, še niso našli. V prihodnjih dneh naj bi bosanskim potapljačem na pomoč priskočili še slovenski.

Prav tako še vedno ni znan razlog za nesrečo. Beuc je po skoku izplaval in z roko nakazal, da potrebuje pomoč. Na spletu se je medtem pojavil posnetek Beučevega skoka. 

Veliko kritik leti na organizacijo prireditve, oziroma na reakcijo reševalcev, ki so, kot je videti tudi na posnetku, čakali v čolnih, ki so bili precej oddaljeni in ponesrečencu niso uspeli pravočasno pomagati.

Po nekaterih ocenah pa bi se Beuc lahko poškodoval, ker je v vodo doskočil z razširjenimi rokami, kar bi lahko povzročilo poškodbe hrbtenice in glave. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • sprehajalec 11:45 09.avgust 2016.

    Pri višinskih skokih naj bi bil potapljač v vodi ves čas. Totalna neprofesionalnost, nima maske vrže se v vodo brez veze 5 metrov daleč, ob treh čolnih zraven se je utopil.

  • tecumseh_1975 10:24 09.avgust 2016.

    kje so bili reševalci precej oddaljeni? En čoln je bil takoj pri kajaku. Nevem pa če je kateri pisun že videl kako izgleda iskati človeka v tekoči vodi, ki je tako motna kot je ta.