Slovenija
42 ogledov

Kaj ljudje v resnici delajo v praksi

Ortotip Niko Verdnik
Kam v srednjo šolo? Kateri poklic izbrati? Devetošolci si bodo lahko v četrtek v več kot 170 podjetjih ogledali, kaj ljudje s poklici, ki jih zanimajo, v resnici počnejo in morda dobili še kakšno idejo, kaj bi radi delali.

Vrata bodo podjetja odprla v četrtek, 27. novembra, ob štirih popoldan, da bodo lahko z devetošolci prišli tudi starši. 

"Z akcijo želimo mladini in njihovim staršem približati nekatere očem bolj skrite poklice, ponuditi več informacij o delovnih procesih, naravi in pogojih dela v realnem delovnem okolju, razbiti stereotipe o manj in bolj priljubljenih oziroma spoštovanih poklicih ter omogočiti spoznavanje perspektivnih poklicev, ki jih slovensko gospodarstvo potrebuje," so pojasnili v Gospodarski zbornici Slovenije, ki dan odprtih vrat gospodarstva za mladino in starše pripravlja skupaj z zavodom za zaposlovanje. 

Osnovne šole so že prejšnji teden prejele sezname sodelujočih podjetij v njihovih regijah, učenci pa so jih prinesli domov svojim staršem, s katerimi so se lahko odločili, katero podjetje želijo obiskati. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.