Slovenija
82 ogledov

Kaj naj srečnež z dobitkom

loterija Anže Petkovšek
Sedmica. Finančni izvedenec dobitniku svetuje, policisti ga opozarjajo.

Loto. Dobitnik sedmice naj denar – sodeč po besedah Roberta Žnidarja iz Gorenjske borznoposredniške družbe – čim bolj razprši. Obnaša naj se samozaščitno, svetujejo policisti.

Kam z denarjem

Dobitnik sedmice naj poplača morebitne dolgove, reši naj tudi stanovanjski problem. Svetujem naložbo v nepremičnine, vendar ne take, ki bi ga finančno bremenile z davki, ampak v kakšno posest, zemljo,” pravi Žnidar. Kaj pa banke? Žnidar bi dobitek razpršil na več bank, na nobeno pa ne bi vložil več kot 100 tisoč evrov, kolikor znaša državno jamstvo za depozite. Sicer svetuje vrednostne papirje. “Kupil bi take, od katerih bi prejemal rento, dividende podjetij z dobro strategijo in denarnim tokom – na primer Aerodrom Ljubljana, Luka Koper, Triglav, Petrol ali Telekom,” je naštel.

Kaj pa varnost?

Odgovora, ali je skrb za varnost v primeru dobitka na lotu pretirana ali ne, ne moremo podati,” pravijo policisti. Statističnega podatka, ali razkritje premoženja vpliva na storitev kaznivega dejanja, nimajo. “Seveda se je treba zavedati, da posedovanje večje količine gotovine v javnosti brez varovanja ni priporočljiva,” dodajajo in svetujejo, naj se občani obnašajo samozaščitno. “Če ugotovimo, da obstaja resna grožnja za življenje in telo posameznika, naše aktivnosti v tej smeri povečamo. Ne izvajamo pa varovanja oseb, ker pri sebi nosijo večje količine denarja. Tovrstna varovanja izvajajo zasebna varnostna podjetja,” zaključujejo.

Komentarjev 1
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 09:29 30.januar 2012.

    To je blo za pričakovat,MB rabi denar za univerziado in najlaže je denar zbrati s takšnole goljufijo,kot jo uprizarja Loterija slovenije!Trdim,da je vse kar se dogaja z lotom nateg in prevara,saj vedno dobi denar najbolj potrebna občina(davek) tisti hip in ...prikaži več v tem preimeru je to MB z Univerzijado!!